Η πόλη της Ευρώπης που αποθεώνει τον γυμνισμό -Τα έξι σημεία στα οποία οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς ρούχα [εικόνες]

Οι παραλίες γυμνισμού είναι αναμφίβολα υπέροχες, όμως, το Μόναχο ενισχύει την έννοια του γυμνού σε ένα απαράμιλλο επίπεδο.

Η γερμανική πόλη έχει νομιμοποιήσει το γυμνό σε δημόσιους χώρους εγκαινιάζοντας έξι χαρακτηριστικές «αστικές ζώνες γυμνού», όπου ο καθένας μπορεί να βγαίνει από τα ρούχα του ανενόχλητος.

Αυτή η διασκεδαστική αλλαγή, προέκυψε μετά τον νόμο περί γυμνισμού που ψηφίστηκε στη Βαυαρία το περασμένο φθινόπωρο. Οι περιοχές όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να περιφέρονται γυμνοί, βρίσκονται μέσα σε πάρκα, σε χώρους περιφραγμένους, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Ενα από αυτά είναι και ο περίφημος Αγγλικός Κήπος, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Μονάχου. Τέσσερα άλλα είναι σε συγκεκριμένες ακτές του ποταμού Ισαρ, ενώ το έκτο βρίσκεται πολύ κοντά στο φημισμένο μουσείο τέχνης Haus der Kunst, στα νότια του Αγγλικού Κήπου.

Οι αρχές της πόλης θέλησαν να ρυθμίσουν το φαινόμενο του γυμνισμού που αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια και συχνά βγαίνει εκτός ελέγχου από φυσιολάτρες στη Βαυαρία.

Πάντως, η πρώτη παραλία γυμνιστών στο Μόναχο, η περίφημη Sylt, εγκαινιάστηκε το μακρινό 1920.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ