Καρέ- καρέ η στιγμή που ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του -Η τραγική περιγραφή του στο δικαστήριο - iefimerida.gr

Καρέ- καρέ η στιγμή που ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του -Η τραγική περιγραφή του στο δικαστήριο

Καρέ- καρέ η στιγμή που ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του -Η τραγική περιγραφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιγράφοντας για πρώτη φορά δημόσια τη στιγμή που εκείνος έγινε δολοφόνος και η σύντροφός του έπεσε νεκρή, ο Οσκαρ Πιστόριους κατέρρευσε. Ο Παραολυμπιονίκης τραντάζονταν από τους λυγμούς του, ενώ στην αίθουσα έκλαιγαν ακόμη και οι δημοσιογράφοι και η αδελφή του έτρεξε δίπλα του για να τον παρηγορήσει.

Ο Πιστόριους, που μετά από τη μεσημβρινή διακοπή συνέχισε την απολογία του, περιέγραψε καρέ- καρέ τις στιγμές που ακολούθησαν από τη στιγμή που- όπως ισχυρίζεται- άκουσε ένα θόρυβο στο σπίτι του και πίστεψε ότι είχαν μπει διαρρήκτες. Οταν έφτασε στο σημείο που άνοιξε την πόρτα του μπάνιου και αντίκρισε αιμόφυρτη την Ρίβα Στέενκαμπ, ο αθλητής κατέρρευσε και η εκδίκαση διεκόπη.

Η κατάθεση του Πιστόριους

«Δεν φώναζα, ούρλιαζα. Ημουν σίγουρος ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι. Σήκωσα το όπλο στο ύψος των ματιών μου, στη γωνία του διαδρόμου προς το μπάνιο. Είχα την πλάτη μου στον τοίχο για να κρατάω την ισορροπία μου. Σιγά- σιγά πλησίασα. Δεν ήμουν σίγουρος αν οι εισβολείς ήταν στην τουαλέτα ή αν κρύβονταν πίσω από τη γωνία. Η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή. Το παράθυρο του μπάνιου ήταν ανοιχτό.

Αρχισα να ουρλιάζω ξανά προς την Ρίβα να πάρει την αστυνομία. Στάθηκα εκεί για λίγο. Δεν ξέρω για πόσο. Δεν ήξερα αν θα βγει κάποιος από την τουαλέτα για να μου επιτεθεί. Οπότε έμεινα εκεί και συνέχισα να φωνάζω. Μετά άκουσα ένα θόρυβο από μέσα και πριν το καταλάβω πυροβόλησα τέσσερις φορές την πόρτα.

Δεν ήμουν σίγουρος αν υπήρχε κάποιος εκεί μέσα, ή έξω από το παράθυρο, σε σκάλα. Τα αφτιά μου βούιζαν. Πήγα πίσω στην κρεβατοκάμαρα και συνέχισα να φωνάζω την Ρίβα. Δεν ήξερα αν υπήρχαν και άλλοι εισβολείς στο σπίτι.

Εφτασα στο κρεβάτι και ακούμπησα στη δεξιά πλευρά για να δω αν είναι εκεί η Ρίβα, αλλά δεν έβρισκα τίποτα.

Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί να ήταν η Ρίβα στην τουαλέτα. Δεν έβλεπα στο δωμάτιο, είχα ακόμη το όπλο μαζί μου. Δεν ήθελα να πιστέψω ότι μπορεί να ήταν εκείνη στην τουαλέτα. Πήγα ξανά στο μπάνιο. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Εβαλα τα προσθετικά μου πόδια και έτρεξα ξανά στην πόρτα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Δοκίμασα να την κλωτσήσω, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Έτρεξα στο δωμάτιο και πήρα το μπαστούνι του κρίκετ.

Αρχισα να χτυπάω την πόρτα. Χτύπησα τρεις φορές. Εφυγε ένα κομμάτι και προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα από μέσα. Την ξεκλείδωσα και είδα την Ρίβα και άρχισα να κλαίω, δεν ξέρω για πόση ώρα. Δεν ανέπνεε».

Νωρίτερα είχε μιλήσει αναλυτικά για τη σχέση του με την Στέενκαμπ και το τι συνέβη εκείνο το βράδυ πριν από τη στιγμή που τα πάντα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ