Σπαραγμός στη δίκη με την απολογία Πιστόριους -Ακόμη δεν εξήγησε γιατί συνέχισε να πυροβολεί, παρά τα ουρλιαχτά του θύματος - iefimerida.gr

Σπαραγμός στη δίκη με την απολογία Πιστόριους -Ακόμη δεν εξήγησε γιατί συνέχισε να πυροβολεί, παρά τα ουρλιαχτά του θύματος

Σπαραγμός στη δίκη με την απολογία Πιστόριους -Ακόμη δεν εξήγησε γιατί συνέχισε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκείνος κόμπιαζε και έκλαιγε. Απέναντί του, στο ακροατήριο, η μητέρα του θύματός του έκρυβε το κεφάλι της μέσα στα χέρια της, καταρρέοντας στο άκουσμα των τελευταίων στιγμών της κόρης της. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά στη δεύτερη ημέρα της απολογίας του Οσκαρ Πιστόριους στο δικαστήριο, εκεί όπου ακόμη δεν έχει εξηγήσει γιατί συνέχισε να πυροβολεί, ακόμη κι όταν η Ρίβα Στέενκαμπ ούρλιαζε.

Τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του, ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης άρχισε να διηγείται τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν η σύντροφός του έπεσε νεκρή από τα πυρά του.

«Ακουσα ένα θόρυβο και νόμιζα πως κάποιος έρχεται. Ηταν η στιγμή που άλλαξε τα πάντα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι έπρεπε να πάρω το όπλο και να προστατεύσω την Ρίβα. Ηταν πολύ σκοτεινά. Πήρα το όπλο κάτω από το κρεβάτι, της ψιθύρισα να πέσει κάτω και να καλέσει την αστυνομία, φώναζα να φύγουν από το σπίτι μου οι εισβολείς. Δεν φορούσα τα προσθετικά μου.

»Πριν βγω στο διάδρομο άκουσα μία πόρτα να κλείσει. Μπορούσε να είναι μόνο η πόρτα του μπάνιου, οπότε βεβαιώθηκαν ότι κάποιος ήταν εκεί» είπε ο Πιστόριους. Οσο τα κατέθετε αυτά, η φωνή του έτρεμε και σε αρκετές στιγμές μετά βίας έβγαινε, ενώ αναγκάστηκε να κάνει μεγάλες παύσεις. Την ίδια ώρα, συγγενείς της Στέενκαμπ, αλλά και μέλη της δικής του οικογένειας που ήταν στο ακροατήριο, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους λυγμούς του.

Οπως συνέβη και στον ίδιο, την ώρα που μιλούσε στο δικαστήριο για το δώρο που είχε πάρει στην αγαπημένη του για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ένα βραχιόλι του αγαπημένου της σχεδιαστή, ενώ όταν εμφανίστηκαν στην οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα φωτογραφίες από την ιατροδικαστική έρευνα, ο αθλητής έκανε εμετό, για μία ακόμη φορά στο δικαστήριο. Η κατάθεσή του σταμάτησε τη στιγμή που θα άρχιζε να μιλάει για τους πυροβολισμούς, καθώς διακόπηκε για το μεσημέρι η διαδικασία.

Νωρίτερα, είχε μιλήσει για τη σχέση του με την Στέενκαμπ, δηλώνοντας πως το μοντέλο τον είχε συνεπάρει και ότι σχεδίαζαν μαζί το μέλλον τους. Περιέγραψε πώς γνωρίστηκαν, ότι μιλούσαν καθημερινά στο τηλέφωνο στην αρχή, ενώ επιχείρησε να εξηγήσει και το SMS που η Στέενκαμπ του έλεγε πως τον φοβάται, το οποίο είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Νομίζω ότι ήταν μία κακή στιγμή στη σχέση μας», είπε, περιγράφοντας έναν καβγά που είχαν κατά τη διάρκεια πάρτι και εξομολογήθηκε ότι ίσως ήταν ανασφαλής και ζηλιάρης. Παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές είχαν προβλήματα, αλλά πρόσθεσε πως τα έλυναν και ότι αγαπιούνταν.

Σπαραγμός στη δίκη με την απολογία Πιστόριους -Ακόμη δεν εξήγησε γιατί συνέχισε να πυροβολεί, παρά τα ουρλιαχτά του θύματος | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ