Σμπώκος και Κάντας προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Ακη και το νόμο περί ευθύνης υπουργών - iefimerida.gr

Σμπώκος και Κάντας προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Ακη και το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Σμπώκος και Κάντας προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Ακη και το νόμο περί ευθύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίπλα δίπλα κάθονταν στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ο Γιάννης Σμπώκος πρώην διευθυντής εξοπλισμών του Εθνικής Αμυνας επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου και ο Αντώνης Κάντας κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε απιστία για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «ΕΡΜΗΣ 2».

Ο Αντώνης Κάντας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας αφού όπως έχει ομολογήσει πήρε μίζα για το συγκεκριμένο σύστημα. Αυτουργός της απιστίας σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας Ακης στον οποίο δεν απαγγέλθηκε ποτέ η κατηγορία, καθώς σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αδίκημα έχει παραγραφεί. «Σε αυτό το σημείο πάτησε και η υπεράσπιση επισημαίνοντας ότι ουδέ ποτέ ελέγχθηκε αν ο Ακης Τσοχατζόπουλος τέλεσε το αδίκημα της απιστίας και συνεπώς δεν μπορούν να ελεγχθούν οι συνεργοί του για τους οποίους η ποινική δίωξη θα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 27 Απριλίου οπότε και οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα κάνουν δεκτή ή αν θα απορρίψουν την ένσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ