Ρωσία: Οι πολίτες στηρίζουν τις κινήσεις Πούτιν - 7 στους 10 ζητούν νέες προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών - iefimerida.gr

Ρωσία: Οι πολίτες στηρίζουν τις κινήσεις Πούτιν - 7 στους 10 ζητούν νέες προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών ζητούν οι Ρώσοι από τον Πούτιν, με την ίδια μέθοδο που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Κριμαίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του κέντρου Levada, οι πολίτες επιδοκιμάζουν με συντριπτικά ποσοστά την ενσωμάτωση της χερσονήσου στη Ρωσία και εκτιμούν ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με άλλες περιοχές της Ουκρανίας εφόσον οι κάτοικοι το ζητήσουν με δημοψήφισμα.

Το σχετικό ποσοστό εμφανίζεται μειώμενο σε σχέση με εκείνο που είχε καταγραφεί στις αρχές Μαρτίου (67% από 79%), την ώρα που η προσάρτηση της Κριμαίας εγκρίνεται από το 88% των ερωτηθέντων

Συνολικά το 58% των ερωτηθέντων Ρώσων πολιτών εκτιμά ότι «η Ρωσία έχει το δικαίωμα, για να προστατεύσει τους δικούς της» να ενσωματώσει τα ρωσικά εδάφη των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Η ίδια δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης ότι για το 79% των Ρώσων, η Ρωσία έχει επανακτήσει το στάτους μιας «μεγάλης δύναμης» παίρνοντας πίσω την χερσόνησο που δόθηκε το 1954 στην Ουκρανία. Για το 31% των ερωτηθέντων, πρόκειται για μια αδικία που τελικά αποκαταστάθηκε και για το 34% συνιστά ένα λόγο να νιώθει κανείς υπερηφάνεια για τη Ρωσία.

Την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης που θα «προστατεύει τα δικαιώματα εκείνων που ζουν στην Ουκρανία και κυρίως των ρωσόφωνων πληθυσμών» στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρέι Ντεστσίτσια αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τη Μόσχα ότι θέλει να διχάσει ακόμη περισσότερο την χώρα, μετά τη de facto απόσχιση της Κριμαίας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.603 προσώπων το διάστημα μεταξύ της 21ης και της 24ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ