Ισως ο πιο υπομονετικός καλλιτέχνης -Ξόδεψε 4 χρόνια για να χαράξει κάστρα πάνω σε έναν κόκκο άμμου [εικόνες&βίντεο]

Με «όπλο» τη φαντασία και την απίστευτη υπομονή ένας καλλιτέχνης, ο οποίος είναι γνωστός για τα ογκώδη του γλυπτά κατάφερε να συρρικνώσει τα έργα του και να κάνει το αδύνατο δυνατόν! Εφτιαξε κάστρα πάνω σε έναν κόκκο άμμου, προσφέροντας ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό θέαμα.

Ο λόγος για τον Vik Muniz, ο οποίος αφιέρωσε τέσσερα χρόνια πάνω από έναν κόκκο άμμο, προκειμένου να «ζωγραφίσει» ένα κάστρο. Η λεπτομερής δουλειά του και η καταπληκτική του μέθοδος φαίνεται πως τον δικαίωσαν και μάλιστα με το παραπάνω. Σύμφωνα με το thecreatorsproject.vice.com, έμπνευση για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αποτέλεσε η θέα που προσφέρει μία βόλτα με το ελικόπτερο. Βλέποντας τον κόσμο από ψηλά τα πάντα μοιάζουν σαν «ζωγραφισμένες» κουκκίδες.

Ετσι, «γεννήθηκε» η ιδέα του. Με τη βοήθεια του ερευνητή από το ΜΙΤ, Marcelo Coelho κατάφεραν δώσουν στο όνειρό του σάρκα και οστά. Χρησιμοποιώντας ακριβή όργανα και κάμερες και μεγεθυντικούς φακούς και μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια κατάφερε να αποδείξει πως κάτι μικρό μπορεί να κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, ο οποίος όμως δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλλιτέχνης άμμος κάστρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ