Περίεργο: Οι πολίτες κατακρίνουν τη διαφθορά, αλλά ψηφίζουν υποψηφίους με σκάνδαλα - iefimerida.gr

Περίεργο: Οι πολίτες κατακρίνουν τη διαφθορά, αλλά ψηφίζουν υποψηφίους με σκάνδαλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις χθεσινές τοπικές εκλογές στη Γαλλία, πάνω από 34 υποψήφιοι δήμαρχοι που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα κατόρθωσαν να εκλεγούν ή να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Το σάιτ Slate κάνει τις διαπιστώσεις για το περίεργο αυτό φαινόμενο.

«Αν δοθεί χρίσμα μόνο σε όσους δεν έχει τσιμπήσει η δικαιοσύνη για σκάνδαλα τότε δεν θα βρούμε υποψηφίους» σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της γαλλικής κεντροδεξιάς, ενόψει των τοπικών εκλογών που ξεκίνησαν χθες στη Γαλλία. Λέγεται Πατρίκ Μπαλκανί, ήταν υποψήφιος δήμαρχος ο ίδιος και εξελέξη από τον α' γύρο.

Και άλλος συνάδελφός του συμπλήρωνε:

«Υπάρχουν 57 υποψήφιοι σοσιαλιστές , δήμαρχοι μεγάλων πόλεων ή περιφερειάρχες που έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη και κατέχουν πολύ μεγάλες θέσεις».
Οι διαπιστώσεις γίνονται σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Εγκλήματα εκλεγμένων» (Delits d'elus), το οποίο σχολιάζει το Slate και επιχειρεί να εξηγήσει πώς γίνεται και οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα να είναι υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές του 2014 και μάλιστα να εκλέγονται.

Συγκεκριμένα, 26 δήμαρχοι, πόλεων άνω των 10.000 κατοίκων της Γαλλίας, οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν κατά την θητεία τους, είναι εκ νέου υποψήφιοι. Σε αυτούς προσθέτει και 8 πρώην δημάρχους που καταδικάστηκαν στο παρελθόν και είναι πάλι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές καθώς και 3 δημάρχους οι οποίοι επειδή είναι καταδικασμένοι για σκάνδαλα στέλνουν υποψηφίους κάποια από τα μέλη της οικογένειάς τους.
Ετσι, το Slate κάνει τη λίστα των τοπικών αρχόντων που εκλέχθηκαν στον πρώτο χθεσινό γύρο ή έχουν πάει στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου 2014.


Μερικά παραδείγματα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ