Εριστικός ξανά ο Μιχαλολιάκος: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό...για να δείτε και πού θα φιλοξενηθείτε σύντομα» - iefimerida.gr

Εριστικός ξανά ο Μιχαλολιάκος: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό...για να δείτε και πού θα φιλοξενηθείτε σύντομα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό...για να δείτε και τον χώρο που θα φιλοξενηθείτε σύντομα!». Με αυτή την προκλητική φράση υποδέχθηκε το μεσημέρι ο Νίκος Μιχαλολιάκος το κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο μετέβη στη γυναικεία πτέρυγα για την ακρόαση των προφυλακισμένων βουλευτών.

Υπενθυμίζεται πως οι ανακρίτριες, οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν να δοθεί άδεια από τη Βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες στο Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών, με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέλη της Επιτροπής είδαν έναν-έναν τους προφυλακισμένους βουλευτές, τον Χρήστο Παππά, τον Γιάννη Λαγό αλλά και τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Παρά τις εμπρηστικές του ατάκες, κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συνεργάσιμος και φοβισμένος. Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του βρήκε ακόμη μια απίθανη δικαιολογία υποστηρίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός ότι είναι από τη Μάνη. «Σε όποιο σπίτι και αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Παππάς, από την πλευρά του, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, ενώ δεν δέχθηκε ερωτήσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες φεύγοντας χτύπησε την πόρτα πίσω του χαρακτηρίζοντας τα μέλη «περιοδεύοντα θίασο».

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Λαγός εμφανίστηκε ειρωνικός, ενώ, απαντώντας στην ερώτηση για τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του, τόνισε πως ήθελε να τα βλέπει κάθε πρωί και να καμαρώνει.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τις φωτοβολίδες που είχε στην κατοχή του είπε πως τις ήθελε για να σκοτώσει αλλοδαπούς.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιώργος Γερμενής αρνήθηκε να βρεθεί στην ακρόαση υποβάλοντας υπόμνημα με το οποίο ανέφερε ότι δεν δέχεται να μιλήσει μέσα από τη φυλακή.

Το ίδιο έκανε και ο διαγραφείς, πλέον, Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος, ωστόσο, τηρεί διαφορετική στάση και επιχειρεί να απαλλάξει τον εαυτό του από τις κατηγορίες για τις οποίες έχει προφυλακιστεί.

Σημειωτέον ότι η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ