Να γιατί οι γυναίκες τρελαίνονται για τους... κιθαρίστες: Τι αποκαλύπτει ένα απλό πείραμα - iefimerida.gr

Να γιατί οι γυναίκες τρελαίνονται για τους... κιθαρίστες: Τι αποκαλύπτει ένα απλό πείραμα

Να γιατί οι γυναίκες τρελαίνονται για τους... κιθαρίστες: Τι αποκαλύπτει ένα απλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές φορές θα έχει τύχει να βρεθείτε σε μια παρέα, κάποιο καλοκαίρι, όπου τουλάχιστον ένα από τα μέλη της γρατζουνάει μια κιθάρα. Τραγούδια, χαμόγελα και μια ανέμελη «τεμπελιά» στην παραλία συγκαταλέγονται πάντα στις ρομαντικές μας στιγμές.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της South Brittany, οι γυναίκες γοητεύονται συνεχώς από άνδρες που παίζουν κιθάρα, ακόμη και όταν απλά την κρατούν.

Πιο συγκεκριμένα μία στις τρεις γυναίκες που συμμετείχε στην συγκεκριμένη μελέτη φάνηκε να έχει σαφή προτίμηση στους κιθαρίστες. Στην εν λόγω έρευνα συνολικά έλαβαν μέρος 300 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 25 ετών και ένας 20χρονος ηθοποιός, του οποίου η εμφάνιση ήταν μέτρια.

Το σενάριο είναι το εξής: Σε ένα εμπορικό κέντρο ένας νεαρός κρατάει κάποιο αντικείμενο και ζητάει το τηλέφωνο από τις γυναίκες που περνούν, χωρίζοντας το «πείραμα» σε τρία μέρη.

Στις πρώτες 100 διερχόμενες, ο νεαρός κρατάει μια τσάντα, στις επόμενες 100 μία κιθάρα και στις τελευταίες 100 τίποτα απολύτως.

Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφή υπεροχή της κιθάρας, καθώς 36 ανταποκρίθηκαν όταν ο νεαρός κρατούσε την κιθάρα, 16 νεαρές όταν εκείνος κρατούσε μια τσάντα, ενώ στην τελευταία περίπτωση μόλις εννέα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι νεαρές κοπέλες που τελικά υπέκυψαν στον ρομαντικό κιθαρίστα, στην ουσία δεν επέλεξαν να ανταποκριθούν χάριν της γοητείας του, αλλά «υπέκυψαν ανεξήγητα» γιατί τον βρήκαν ιδιαίτερα «ρομαντικό και γλυκό», ενώ ταυτόχρονα «αλήτικο και άγριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα έρευνα ψυχολογία νέος κιθάρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ