Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό γκουρμέ πιάτο στον κόσμο: Θα το τρώγατε; [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό γκουρμέ πιάτο στον κόσμο: Θα το τρώγατε; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επονομαζόμενο «Καλαμάρι που χορεύει» θεωρείται γκουρμέ έδεσμα στα εστιατόρια της Ιαπωνίας, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που θα άντεχαν να το φάνε. Κυρίως γιατί η διακόσμηση του πιάτου είναι κατά κάποιο τρόπο «ζωντανή» κατά το σερβίρισμα.

Το πιάτο αποτελείται από αυγά σολομού και φύκια και κάποια άλλα θαλάσσια φυτά, ωστόσο στην κορυφή του στέκεται ένα καλαμάρι που δε φαίνεται και πολύ διατεθειμένο να καθίσει να το φάτε.

Ενώ φαινομενικά κάθεται ακίνητο στην κορυφή του πιάτου υπομένοντας στωικά τη μοίρα του, μόλις ο υποψήφιος καταναλωτής του το περιλούσει με σάλτσα σόγιας, το μαλάκιο αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να αποχωρήσει από το πιάτο.

Φυσικά το έδεσμα αυτό εγείρει ερωτήματα του κατά πόσο είναι θεμιτό να τρώει κανείς ζωντανά πλάσματα και κατά πόσο τελικά το ίδιο το καλαμάρι είναι ζωντανό.

Οπως εξηγεί ο Ριτς Αγιανάμι που τράβηξε το συγκεκριμένο βίντεο με το πιάτο που του σέρβιραν σε εστιατόριο στην πόλη Χακοντάτε του νησιού Χακοάιντο της Ιαπωνίας, το καλαμάρι είναι κατά μία έννοια «ζωντανό».

«Ο εγκέφαλος βρίσκεται ακόμα στο σώμα, αλλά ένα σημαντικό μέρος του νευρικού συστήματος, ο γιγαντιαίος νευράξονας, που εκτείνεται εντός του μανδύα, έχει κοπεί. Δεν είμαι ειδικός στα καλαμάρια έτσι δεν μπορώ πραγματικά να καταλήξω σε ένα οριστικό συμπέρασμα σχετικά με αυτό. Ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε στην αρχή, δεν κινείται καθόλου όταν μου το σέρβιραν και έτσι υποθέτω ότι τα νευρικά σήματα στο σώμα έχουν σταματήσει, ενώ αντίθετα ένα υγιές ζωντανό καλαμάρι έξω από το νερό θα κινούνταν συνεχώς γύρω. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι «νεκρό», αλλά μου φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον ανίκανο να κινηθεί.» εξηγεί ο Αγιανάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό γκουρμέ καλαμάρι πιάτο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ