Το ακριβότερο και πιο κρύο ξενοδοχείο του κόσμου -Οι σουίτες φτιάχνονται κατά παραγγελία του πελάτη, αντί 170.000 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ακριβότερο και πιο κρύο ξενοδοχείο του κόσμου -Οι σουίτες φτιάχνονται κατά παραγγελία του πελάτη, αντί 170.000 ευρώ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ξενοδοχείο στη Σουηδία, το οποίο λειτουργεί μόνο από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο, χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χρόνο από την αρχή και τα δωμάτια μπορούν να κατασκευασθούν ανάλογα με τα γούστα του πελάτη, διεκδικεί τον τίτλο του ακριβότερου στον κόσμο.

Ο τίτλος δεν του δόθηκε άδικα. Για να μείνει μια οικογένεια σε αυτό, θα πρέπει να καταβάλει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 168.000 ευρώ. Βέβαια, να σημειωθεί ότι μπορεί να μείνει σε ένα δωμάτιο το οποίο θα έχει χτιστεί, ή μάλλον θα έχει σκαλιστεί στον πάγο, όπως ακριβώς το έχουν οι ίδιοι φανταστεί.

Κάθε δωμάτιο για να κατασκευαστεί χρειάζεται δυο εβδομάδες δουλειάς και παραμένει όρθιο μόνο για τέσσερις μήνες. Από τον Απρίλιο και μετά, όταν ο ήλιος ξαναβγαίνει στον ουρανό, το ξενοδοχείο που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, αρχίζει να λιώνει και να πηγαίνει προς τον ποταμό Τορν.

Και για όποιον έχει το ποσό των 168.000 ευρώ για να το «καταθέσει» στο Ice Hotel και τυρανιέται από τύψεις ή φοβάται ότι θα κατηγορηθεί για ματαιοδοξία, το ξενοδοχείο προσφέρει την τέλεια δικαιολογία: υποστηρίζει ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για περιβαλλοντικές μελέτες και πρωτοβουλίες στη Βαλτική Θάλασσα, εκεί δηλαδή όπου καταλήγει ο ποταμός Τορν και συνεπώς το... δωμάτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ