Πραθήναι: Ενα «μαγαζί» όπου θα μπορεί ο καθένας να πουλά τα δικά του πράγματα -Τι χρειάζεται για να στήσει κανείς τον πάγκο του - iefimerida.gr

Πραθήναι: Ενα «μαγαζί» όπου θα μπορεί ο καθένας να πουλά τα δικά του πράγματα -Τι χρειάζεται για να στήσει κανείς τον πάγκο του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα garage sales στην Αμερική, σε ταινίες,ενώ σε κάθε μας ταξίδι στο εξωτερικό μία βόλτα στα προσωπικά πωλητήρια είναι πάντοτε μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό είναι και το Πραθήναι, ένα προσωπικό πωλητήριο που θα ανοίγει τις πύλες του από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή.

Τι ακριβώς είναι όμως αυτό το προσωπικό πωλητήριο και πώς διαφέρει από όλα τα bazaar (εποχικά και μη); Οπως αναφέρει το Popaganda.gr, η σκέψη πίσω από το Πραθήναι είναι απλή. Δεν υπάρχουν έμποροι και μεσάζοντες. Ο κάθε κάτοικος της Αθήνας μπορεί να συμμετάσχει είτε ως πωλητής είτε ως αγοραστής. Δεν είναι ανάγκη να έχει κανείς «μια περιουσία» για να πουλήσει. Ο καθένας, οποιασδήποτε ηλικίας, μπορεί να μαζέψει οτιδήποτε αχρείαστο γι' αυτόν και να μπει έτσι στον κόσμο του Πραθήναι καταβάλλοντας το ποσό των 70 ευρώ για έναν πάγκο (ο οποίος μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα σε δύο φίλους ή μη)

«Αυτό που για μένα πλέον δεν σημαίνει κάτι, μπορεί να γίνει ο θησαυρός κάποιου άλλου», αναφέρει ο γνωστός σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης και ένας εκ των τεσσάρων που κρύβονται πίσω από την ιδέα.

«Αυτό που γοήτευσε εμένα, τον Γιώργο Δρακόπουλο, τον Γιώργο Μο και τη Νότα Δράκου ήταν η ιδεολογία που κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν υπάρχει η έννοια του "έμπορα". Η διαδικασία είναι προσωπική, έρχεσαι σε επαφή με την ιστορία των πραγμάτων, μπορείς να τα διηγηθείς σε όποιον σε ρωτήσει και έτσι να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους. Έχει χαθεί αυτή η επαφή. Κι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να μοιραστούμε και να γνωριστούμε», διευκρινίζει και παρομοιάζει εύστοχα το Πραθήναι με μια κοινωνική gallery.

Διαβάστε τη λένε οι υπόλοιποι που βρίσκονται πίσω από την ιδέα του Πραθήναι και πού θα στηθεί στο Popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Bazaar Πωλητήριο Πραθήναι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ