Στις στοές της Αθήνας κρύβονται θησαυροί -Τα 10 καλύτερα ουζερί, καφενεία και ταβέρνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Στις στοές της Αθήνας κρύβονται θησαυροί -Τα 10 καλύτερα ουζερί, καφενεία και ταβέρνες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο κι αν νομίζει κανείς πως ξέρει την Αθήνα κάνει λάθος. Κάθε φορά που την περπατά κανείς, ακόμη και αν το έχει κάνει πάμπολλες φορές, πάλι κάτι νέο θα ανακαλύψει. Σε κάποια γωνία που δεν είχε προσέξει, σε ένα στενάκι, λίγο πιο παράμερα. Κάθε φορά που γυρνά από τη βόλτα του θα έχει να μιλά για το νέο μαγαζί που ανακάλυψε και θα μπορούσε να γίνει στέκι του. Πέρα, όμως, από τα μαγαζιά γωνία, ή έστω αυτά που είναι κρυμμένα στα σοκάκια υπάρχουν και άλλα, πραγματικοί θησαυροί στις πάμπολλες στοές που υπάρχουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Το ουζερί του Χάρη, Λυκούργου 16

Η φωτεινή ταμπέλα, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, έξω από το ουζερί, που βρίσκεται εντός της Στοάς στη Λυκούργου από το 1962 γράφει το όνομα του ιδιοκτήτη με μαύρο μαρκαδόρο. Οικογενειακή επιχείρηση, αφού πρώτα το δούλευε ο πατέρας του ως ψητοπωλείο, προσφέρει από νωρίς το πρωί θαλασσινούς μεζέδες. Αν δεν έχεις το χρόνο να καθίσεις να τους απολαύσεις, ψήνει και καφέ, αν και η σχάρα που έχει απ' έξω και τα νησιώτικα μπλε του τραπέζια μάλλον θα σε καθυστερήσουν από την δουλειά που τρέχεις να προλάβεις.

Στις στοές της Αθήνας κρύβονται θησαυροί -Τα 10 καλύτερα ουζερί, καφενεία και ταβέρνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κυλι...οικείων γεύσεις, Καραγιώργη Σερβίας 10

Ένα χαρτόνι έξω από την στοά υπόσχεται τσίπουρο και μεζέ στα 3.80 " φθηνά και προσεγμένα", από τον Στέλιο που ξεκινάει να σερβίρει καφέ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ένω παράλληλα σερβίρει τοστ, ομελέτες και σαλάτες στα άπειρα γραφεία που υπάρχουν τριγύρω καθώς και στο γειτονικό Υπουργείο Οικονομικών. Αν καθίσεις εκεί, θα σου προτείνει να δοκιμάσεις τις κολοκυθοκροκέτες, τις τυροκροκέτες και το σαγανάκι του.

Στις στοές της Αθήνας κρύβονται θησαυροί -Τα 10 καλύτερα ουζερί, καφενεία και ταβέρνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ανακαλύψτε τους υπόλοιπους οκτώ κρυμμένους θησαυρούς στις στοές της πρωτεύουσας στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ