Χαμός για μια θέση στη γαλάζια λίστα της Αττικής

Συνωστισμός υποψηφίων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής. Τουλάχιστον 7-8 «γαλάζια» στελέχη όχι μόνο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια θέση στην επόμενη Βουλή αλλά κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει και έντονη προεκλογική εκστρατεία.

Ανάμεσα τους ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Πάνος Λειβαδάς ο οποίος περιοδεύει εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή κι έχει και τη στήριξη του Θεόδωρου Ρουσόπουλου με τον οποίο είναι και προσωπικοί φίλοι. Επίσης ήταν το πρώτο από τα Καραμανλικά στελέχη που έσπευσαν να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Κατσίκη, γιού του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Κατσίκη. Ο Κατσίκης τζούνιορ είχε πολιτευθεί και στις εκλογές του 2009 αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή εμφανίζει ο γνωστή δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου. Η παρουσιάστρια του EXTRA με θητεία σε ψυχαγωγικές εκπομπές στο ALTER και στο MEGA δίνει το παρόν σε κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας , επισκέπτεται τις Τοπικές Οργανώσεις και θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει το χρίσμα.

Πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του Λεωνίδα Κουρή, πρώην νομάρχη και από τους πρώτους-επίσης- υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Υποψήφιος θέλει να είναι και ο Απόστολος Σταύρου ο οποίος έχει διατελέσει πολλές φορές βουλευτής στο παρελθόν αλλά το 2007 δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πολύ δυνατά μπαίνει στην κούρσα και ο πρώην αντινομάρχης Χάρης Δαμάσκος , από τα στελέχη που δούλεψαν πολύ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Πέτρος Δούκας και ποιους θα στηρίξει σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος. Από τους νυν βουλευτές , ο Θ. Μπούρας παραμένει πολύ ισχυρός όπως και ο Γιώργος Βλάχος ενώ η πιο αδύναμη υποψηφιότητα φαίνεται ότι θα είναι αυτή του Θ. Καντερέ ο οποίος είναι πλέον και αρκετά μεγάλος ηλικιακά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ