Στην κόντρα Πανεπιστήμια και υπουργείο Παιδείας, με τους «αιώνιους» φοιτητές στη μέση - iefimerida.gr

Στην κόντρα Πανεπιστήμια και υπουργείο Παιδείας, με τους «αιώνιους» φοιτητές στη μέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπόδια βρίσκει το υπουργείο Παιδείας στο πλάνο για τη διαγραφή των περίπου 180.000 «αιώνιων» φοιτητών, ως το καλοκαίρι. Το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο νέας κόντρας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο.

Ηδη, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο, στην οποία εκφράζεται η «σοβαρότατη ανησυχία για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012», σύμφωνα με το «Βήμα». Ουσιαστικά αυτό που σημειώνει η Σύγκλητος είναι πως η επιθυμία του υπουργείου δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους.

«Η Σύγκλητος κρίνει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, ότι η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» καταλήγει η επιστολή.

Από την άλλη, η στάση του υπουργείου στο θέμα είναι ξεκάθαρη και αμετακίνητο. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ήδη διαμηνύσει πως ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και ότι άμεσα θα πρέπει να καθαρίσουν τα μητρώα τους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ