O Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ στην Ακρόπολη -Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις - iefimerida.gr

O Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ στην Ακρόπολη -Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία.

Η απαγόρευση αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Συναντήσεις κατά την τριήμερη επίσκεψη

Ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Αν και η γερμανική πλευρά εμφανίζεται αρνητική στο να δεχθεί τις ελληνικές απαιτήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις, Έλληνες αξιωματούχοι θα θέσουν μετ΄ επιτάσεως το ζήτημα στον αρχηγό του γερμανικού κράτους κατά τις επαφές που θα έχουν μαζί του.
Ο Γερμανός πρόεδρος θα μεταβεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου στον οποίο θα απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γκάουκ θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το απόγευμα ο ξένος επίσημος θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και κατόπιν θα συναντήσει τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Παρασκευή ο κ. Γκάουκ θα αναχωρήσει μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του για τους Λιγκιάδες της Ηπείρου, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα θα συναντηθεί και με μέλη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ