«Δημοκρατικές» εκλογές με έναν υποψήφιο την Κυριακή, για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

«Δημοκρατικές» εκλογές με έναν υποψήφιο την Κυριακή, για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη Βόρεια Κορέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν έχει αγωνία για το ποιον θα επιλέξει το εκλογικό σώμα εφ' όσον στις κάλπες, δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος. 'H μήπως κάποιοι πρέπει να ανησυχούν;

Θα μπορούσε να είναι σουρεαλιστικό αστείο, είναι όμως η επίσημη ανακοίνωση του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορίου της Β. Κορέας με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής 9 Μαρτίου στις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν "παίζει μπάλα" μόνος του: "Με έντονες δραστηριότητες ενθαρρύνονται οι πολίτες της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές με υψηλό πολιτικό ενθουσιασμό κι εν μέσω του επίσημου ύμνου των εκλογών."

Παρ' όλα αυτά κάθε άλλο παρά αστείο είναι εφ' όσον η όλη διαδικασία των εκλογών χρησιμεύει σαν κάτι περισσότερο από μια απλή επίδειξη απολυταρχικής δύναμης. Μέσα από τα εκλογικά αποτελέσματα των διάφορων διαμερισμάτων και παρά το γεγονός του ότι σε κάθε ένα από αυτά, υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ο κυβερνητικός μηχανισμός μπορεί να ελέγξει για διαρροές και αποκλίσεις από την τυφλή υποταγή στον ηγέτη μέσα από πιθανές αρνητικές ψήφους. Παίρνοντας τα ανάλογα μέτρα, σε μια χώρα που σύμφωνα με πόρισμα των ερευνητών από τα Ηνωμένα Έθνη, ο αριθμός των πολιτικών αντιπάλων που εξοντώθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια συγκρίνεται με τα εγκλήματα των Ναζί. Κατάσταση τρομοκρατίας στην οποία αποδίδεται το ότι συνήθως τα εκλογικά αποτελέσματα προκύπτουν με 100% συμφωνία του εκλογικού σώματος.

Ο Κιν Γιονγκ Ουν ανέλαβε την προεδρία της Βόρειας Κορέας κληρονομώντας το "δημοκρατικό" του θρόνο από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2012, όπως κι εκείνος είχε βρεθεί στη θέση ως διάδοχος του δικού του πατέρα, Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994. Οι υποψήφιοι των διαμερισμάτων είναι σχεδόν όλοι επιλεγμένοι από το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Επανένωση της Πατρίδας το οποίο στο συντριπτικό του ποσοστό ελέγχεται από το Κόμμα Εργατών της Κορέας.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά αγωνιούν. Γιατί βάσει των επιλογών για τους κατά τόπους υποψήφιους, διαγράφονται οι τάσεις και οι προθέσεις της ηγεσίας. Απέναντι στην οποία κανένα στέλεχος του κόμματος δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε δυσμένεια. Ενδιαφέρον όμως σε διπλωματικό βαθμό, παρουσιάζει η διαγραφή αυτών των τάσεων για τους ξένους αναλυτές όσον αφορά μια πρώτη ένδειξη κάποιας πιθανής αδιόρατης αλλαγής στις προθέσεις και τις κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης.

Χωρίς φυσικά αυτό να αλλάζει το χαρακτήρα της τρομοκρατικής φάρσας σε όλη την εκλογική διαδικασία. Κάτι που γίνεται έντονα αντιληπτό από την ευχαριστήρια προεκλογική επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν προς το λαό του: "Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη για την βαθιά εμπιστοσύνη σας απέναντι μου και θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες από τα βάθη της καρδιάς μου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ