Κακοκαιρίας συνέχεια -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες. Αυτό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα Τετάρτη. Παράλληλα, περαιτέρω πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία η οποία θα πέσει σε πολλές περιοχές της χώρας κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κυρίως στα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  • Αττική

Καιρός: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ