Μetron Analysis: Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους -Ξεκάθαρο προβάδισμα Καμίνη στην Αθήνα - iefimerida.gr

Μetron Analysis: Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους -Ξεκάθαρο προβάδισμα Καμίνη στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη στήθος με στήθος θα δώσουν μέχρι τέλους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά στις επικείμενες ευρωεκλογές σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Μetron Analysis για το «Εθνος της Κυριακής». Στις δημοτικές εκλογές και το δήμο της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Στην έρευνα της Metron Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι τις ΝΔ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, έναντι 17,6% της ΝΔ και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,1%, ΚΚΕ με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 4,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%, ΔΗΜΑΡ στο 2,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 36,5%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 29,7% με τη ΝΔ στο 27,7%, η Χρυσή Αυγή 9,6%,το ΚΚΕ 8,2%, ΠΑΣΟΚ με 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, και άλλα κόμματα 7,6%.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΝΔ 19,8%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝ.ΕΛΛ 4,1%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, άλλο 4,8% και αδιευκρίνιστη ψήφος στο 30,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,2% έναντι 28,5% της ΝΔ και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 9,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΠΑΣΟΚ με 6,4%, ΑΝ.ΕΛΛ με 5,9%, ΔΗΜΑΡ με 4,7%, (άλλο κόμμα 6,9%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες (47% έναντι 37%).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΚΕ εμφανίζει δημοσκοπική έκρηξη, καθώς τον Ιανουάριο το ποσοστό του ήταν στο 5%, ενώ σήμερα προσεγγίζει το 8,7%.

Πρωτιά Καμίνη στην Αθήνα

Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης εμφανίζεται να επικρατεί των αντιπάλων του. Συγκεκριμένα ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει ποσοστό 23% και έπονται Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο 13%, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο 11%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 9%, ο Νίκος Σοφιανός με 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 5% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 3%.

Ο κ. Καμίνης αναδεικνύεται νικητής και στο β' γύρο με 45% απέναντι στον Αρη Σπηλιωτόπουλο και 44% απέναντι στο Νικήτα Κακλαμάνη ή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ