Σφάζονται μαζικά στη Νιγηρία: Πάνω από 60 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών στην Μπάμα - iefimerida.gr

Σφάζονται μαζικά στη Νιγηρία: Πάνω από 60 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών στην Μπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε δημόσια κτίρια, όταν μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη Μπάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της νιγηριανής αστυνομίας.

«Καταμετρήσαμε τους νεκρούς και ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 60, όμως, ο απολογισμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος» δήλωσε ο Λάουαλ Τάνκο, ο διοικητής της αστυνομίας της πολιτείας μετά την επίθεση της Τετάρτης.

Οι βομβαρδισμοί στους οποίους προχώρησε ο νιγηριανός στρατός σε αντίποινα, προκάλεσαν «τεράστιες» απώλειες στις τάξεις των ανταρτών, πρόσθεσε.

Η Μπάμα, πόλη με περίπου 300.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, ιστορικού προπυργίου της Μπόκο Χαράμ.

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάου είχε απειλήσει με βίντεό του την Τετάρτη ότι η Μπόκο Χαράμ θα εξαπολύσει επιθέσεις στην νότια Νιγηρία, όπου υπάρχουν πολλά κοιτάσματα πετρελαίου.

«Εσείς, οι ηγέτες του Δέλτα του Νίγηρα, θα δείτε σύντομα τα διυλιστήρια σας κατεστραμμένα» τόνισε στο βίντεο διάρκειας 28 λεπτών.

Η Μπόκο Χαράμ δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στη βόρεια Νιγηρία, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση Νιγηρία ισλαμιστές Μπάμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ