Μονον πολιτικές ευθύνες για τα υποβρύχια είδε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή - iefimerida.gr

Μονον πολιτικές ευθύνες για τα υποβρύχια είδε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτατες ευθύνες, αλλά μόνον πολιτικές, αποδίδει στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας της περιόδου 2000-2009, τους κυρίους Ακη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καταλογίζει η έκθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην επιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, μετά τη διερεύνηση την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων.
Η έκθεση, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, Ευτύχιος Δαμιανάκης, ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να διαβιβάσει την έκθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου «να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία που αναδεικνύονται από την εξέταση των συμβάσεων θα διευκολύνουν την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των ενδεχομένων, δεδομένου ότι τα συμβατικά κενά και ελαττώματα συνδέονται κατά τη εκτίμηση της επιτροπής με τον χρηματισμό προσώπων που ερευνά η εισαγγελική αρχή».
Συνολικά, το κείμενο καταγράφει τις αδυναμίες των συμβατικών όρων, αδράνειες, συγχύσεις και αναποτελεσματικότητα ως προς την ικανότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής», οι οποίες είχαν «αντίκτυπο στην εξέλιξη και των δύο συμβάσεων με τελική συνέπεια παρά την καταβολή του ποσού των 105.000.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009, η ελληνική πλευρά να βρεθεί ενώ είχε καταβάλει συνολικά 2.033.100.000 ευρώ και για τις δύο συμβάσεις αντιμέτωπη με την καταγγελία της σύμβασης από τους αναδόχους...»
Οι βουλευτές των κομμάτων εφόσον θεωρήσουν ότι απαιτείται σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, θα καταθέσουν σχετική πρόταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ