Le Monde: Ο εφιάλτης που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Τουλούζ ξυπνώντας το πρωί της Κυριακής [εικόνες] - iefimerida.gr

Le Monde: Ο εφιάλτης που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Τουλούζ ξυπνώντας το πρωί της Κυριακής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εφιαλτική έκπληξη περίμενε τους κατοίκους του κέντρου της γαλλικής Τουλούζ κατά το κυριακάτικο ξύπνημά τους, καθώς μέσα σε μία νύχτα η πόλη τους είχε «στοιχειωθεί» από τα ίχνη ενός αποτρόπαιου παρελθόντος...

Αγκυλωτοί σταυροί, σταυροί της Μάλτας και συνθήματα μίσους, αντισημιτικά και ομοφοβικά, είχαν γεμίσει τους τοίχους πολυκατοικιών, δημόσιων κτιρίων, κινηματογράφων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και σχολείων.

Παρόμοια ακροδεξιά γκράφιτι εντοπίστηκαν επίσης στο ιστορικό «Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης» της πόλης, σε γραφεία αριστερών πολιτικών, ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 15ης προς τη 16η Φεβρουαρίου, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών αρχών, αλλά και την ανησυχία του εβραϊκής καταγωγής σοσιαλιστή δημάρχου Πιερ Κοέν, ο οποίος δήλωσε πως «αυτά τα μηνύματα του μίσους αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και είναι ευθύνη μας να μην αφήσουμε τέτοιες νοοτροπίες να κυοφορηθούν στην πόλη μας».

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση τέτοιων κρουσμάτων ακροδεξιάς, φασιστικής προέλευσης.

Le Monde: Ο εφιάλτης που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Τουλούζ ξυπνώντας το πρωί της Κυριακής [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Ακροδεξιά Le Monde Τουλούζ φασισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ