Οι άνδρες στην Ελλάδα δεν μαγειρεύουν ούτε σιδερώνουν -Γιατί αυτό είναι καλό για τις συντρόφους τους - iefimerida.gr

Οι άνδρες στην Ελλάδα δεν μαγειρεύουν ούτε σιδερώνουν -Γιατί αυτό είναι καλό για τις συντρόφους τους

Οι άνδρες στην Ελλάδα δεν μαγειρεύουν ούτε σιδερώνουν -Γιατί αυτό είναι καλό για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί τη μόνιμη αφορμή για καβγά ανάμεσα στα ζευγάρια. Η γυναίκα μάταια αποζητά την ισότητα στις δουλειές του σπιτιού, ενώ οι άνδρες επιμένουν να παίζουν το ρόλο του... πασά, που δεν πλησιάζει στην κουζίνα, ούτε γνωρίζει πώς λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα. Οι Ελληνες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά κατά κάποιο- περίεργο- τρόπο, αυτό αποδεικνύεται καλό για τις συντρόφους τους.

Δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές έρευνες κοινής γνώμης αποδεικνύουν πως μόλις το 1-3% των ανδρών στην Ελλάδα «καταδέχεται» να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, ποσοστό που τους κατατάσσει στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα, μόλις το 3% των Ελλήνων καθαρίζει το σπίτι- ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 19%- το ίδιο ποσοστό μαγειρεύει (18% στην Ευρώπη) και μόνο το 1% σιδερώνει (15% στην Ευρώπη), σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Γιατί όμως αυτό είναι τελικά καλό για τις Ελληνίδες; Αρθρο ψυχοθεραπεύτριας στους New York Times προειδοποιεί πως η ισότητα- εντός και εκτός σπιτιού- σκοτώνει τον ερωτισμό ανάμεσα στα ζευγάρια. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Λόρι Γκότλιμπ, τα συγκεκριμένα ζευγάρια, που έχουν καθορίσει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις στη σχέση τους, παραδέχονται ότι βαριούνται το σεξ ή πως αυτό απουσιάζει εντελώς από τη ζωή τους!

Στο άρθρο της η ψυχοθεραπεύτρια επικαλείται σχετική μελέτη. Σύμφωνα με αυτή, οι άνδρες που κάνουν «γυναικείες» δουλειές στο σπίτι- όπως η μπουγάδα, το μαγείρεμα ή το σκούπισμα- κάνουν κατά μέσο όρο 20 φορές λιγότερο σεξ το χρόνο σε σύγκριση με όσους περιορίζονται στις πιο «ανδρικές» δουλειές, όπως το να βγάζουν έξω τα σκουπίδια, ή να επιδιορθώνουν το αυτοκίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση, τα ζευγάρια ανέφεραν μάλιστα κατά 17,5% υψηλότερη σεξουαλική συχνότητα, σε σύγκριση με εκείνα στα οποία ο άνδρας δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει στο σπίτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ισότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ