Σφοδρή επίθεση Ραγκούση σε Σαμαρά για τη βία των ταξιτζήδων - iefimerida.gr

Σφοδρή επίθεση Ραγκούση σε Σαμαρά για τη βία των ταξιτζήδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όσον αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Ο Υπουργός έιπε ότι ότι θα δοθεί άπλετος χρόνος στον κλάδο να μελετήσει τις θέσεις του και χαρακτήρισε την απεργία αδικαιολόγητη.

«Ψηφίσαμε ήδη έναν νόμο, τον οποίο δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσουμε. Μόνο αυτή η στάση είναι συμβατή με ένα κράτος ευνομίας, με ένα κράτος κανόνων και όχι ένα κράτος εξαιρέσεων», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Και το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει. Αυτό άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.»

«Όταν μιλάμε για απελευθέρωση επαγγέλματος, εννοούμε απελευθέρωση του επαγγέλματος. Επιτέλους, η αξιοπιστία μας ως πολιτεία πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μείζον αγαθό. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ποιον νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε όταν άλλα ψηφίζουμε και άλλα εφαρμόζουμε. Τους πολίτες; Τους εταίρους μας στο εξωτερικό; Κανέναν δεν κοροϊδεύουμε. Απαξιώνουμε το πολιτικό σύστημα, καταρρακώνουμε την εμπιστοσύνη όλων, υπονομεύουμε τις ίδιες μας τις αξίες.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι αν η κατάσταση μείνει ως έχει, τότε θα συνεχιστούν οι αγοραπωλησίες αδειών με «μαύρα» χρήματα, η προώθηση της παραοικονομίας, η αποτυχία βελτίωσης των υπηρεσιών και οι αποκλεισμοί από την αγορά εργασίας.Παράλληλα, υποστήριξε ότι καρτέλ δεν φτιάχνει η απελευθέρωση, καρτέλ είναι σήμερα οι λεγόμενοι «μαντράδες» εκμεταλλευτές με τις δεκάδες άδειες.

Ο υπουργός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη Ν.Δ., αλλά και τον Αντ.Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο Τύπου του ΣΑΤΑ.

Κάλεσε μάλιστα τόσο τη Ν.Δ. όσο και τα κόμματα της Αριστεράς να πάρουν θέση στις πρόσφατες πράξεις βίας, όπως τα λάδια στους δρόμους, τους αποκλεισμούς εθνικών οδών κλπ.

«Κύριοι συνάδελφοι της Αριστεράς, θα καταγγείλετε τις απολύσεις των συνδικαλιστών οδηγών από τους ιδιοκτήτες επειδή ζητάνε το άνοιγμα του επαγγέλματος; Θα καταγγείλετε εκείνους που έστειλαν στο νοσοκομείο τους συνδικαλιστές οδηγούς;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πληθυσμιακό κριτήριο, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενιαία πληθυσμιακά κριτήρια.

«Και για να τελειώνουν οι μισές αλήθειες, ας πούμε επιτέλους ότι όταν οι ιδιοκτήτες ταξί μιλούν για πληθυσμιακά κριτήρια εννοούν τέτοια πληθυσμιακά κριτήρια, ώστε το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό, ώστε να μην προκύπτει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών.»

«Υπεκφυγή και πρόσχημα είναι, λοιπόν, έτσι γενικά και αόριστα το πληθυσμιακό κριτήριο. Δεν σημαίνει τίποτα παρά μόνο ένα βολικό άλλοθι σε όσους, όπως ο κ. Σαμαράς, θέλουν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και με αυτό τον τρόπο κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες ταξί».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ