Οι Ελβετοί «έκαψαν» και τη Βίκυ Σταμάτη: Βρήκαν χρήματα από μίζες σε τραπεζικό λογαριασμό της - iefimerida.gr

Οι Ελβετοί «έκαψαν» και τη Βίκυ Σταμάτη: Βρήκαν χρήματα από μίζες σε τραπεζικό λογαριασμό της

Οι Ελβετοί «έκαψαν» και τη Βίκη Σταμάτη: Βρήκαν χρήματα από μίζες σε τραπεζικό λ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία «φωτιά» παρουσίασαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών με τα οποία εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, στην υπόθεση με τις μίζες για τις προμήθειες των πυραύλων TOR-M1.

Ειδικότερα, οι Ελβετοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να λάβουν κατάθεση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και άλλους καταδικασμένους συνεργούς του, παρουσίασαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η Βίκυ Σταμάτη στην τράπεζα UBS εμβάζονταν χρήματα από την λιβεριανή εταιρεία Bluebell.

Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω αυτής της εταιρείας διακινήθηκε το μαύρο χρήμα της μίζας για την προμήθεια των TOR-M1, ενώ, όπως μεταδίδει το protothema, οι αποκαλύψεις αυτές των Ελβετών μάλλον αιφνιδίασαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να έκανε λόγο για «αδιανόητα ευρήματα» και επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά τα στοιχεία. Επιπρόσθετα, προσπαθώντας να δώσει κάποια εξήγηση αναφέρθηκε σε κάποιο συγγενή του, χωρίς να τον κατονομάζει, υποστηρίζοντας ότι τροφοδότησε το λογαριασμό της Σταμάτη με 250.000 ελβετικά φράγκα με δικούς του πόρους.

Ακης: Ηταν χρήματα για ασφαλιστικό συμβόλαιο της Βίκυς – Ολοι οι διάλογοι με τους Ελβετούς

Ο πρώην υπουργός επεξηγώντας το πως βρέθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό της γυναίκας του τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα για ασφαλιστικό συμβόλαιο της συζύγου του που προήλθαν από ένα μέρος της δικής του ασφάλειας.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι:

«Κατατέθηκαν από τον άνθρωπο που έκανε το συμβόλαιο με τη γυναίκα μου, αξιοποιώντας και ένα μέρος της δικής μου ασφάλειας, που είχε ολοκληρωθεί από 35 χρόνια δουλειάς στη Γερμανία. Δηλαδή, 250.000 μεταφέρθηκαν από τη δική μου ασφάλεια και το υπόλοιπο το διέθεσε από δικούς του πόρους ο παραπάνω άνθρωπος, που είναι συγγενικό πρόσωπο και δεν θέλω να αποκαλύψω το πρόσωπό του».

Ερώτηση: Δηλαδή, το υπόλοιπο αυτού του ποσού σας το χάρισε ο συγγενής σας;

Ακης: Συνέβαλε απλά στη συμπλήρωση του ποσού.

Ερώτηση: Η πληρωμή ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων έγινε με επιταγή που χρεώθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας BLUEBELL SA στη Λιβερία. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Ακης: Δεν το γνωρίζω, αυτά που μου λέτε είναι αδιανόητα. Εγω δεν έχω καμία σχέση με τη BLUEBELL, ούτε η γυναίκα μου ούτε ο συγγενής μας. Η εταιρεία αυτή είναι του Νίκου Ζήγρα και καμία σχέση δεν έχει με μένα.

Ερώτηση: Διαπιστώνω ότι όσα σας προανέφερα αποτελούν στοιχεία που μπορούν να ανιχνευθούν πλήρως και για τα οποία υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Θέλετε να μας πείτε άλλη μια φορά τη θέση σας;

Ακης: Αυτή είναι η άποψή σας, εγώ δεν έχω καμία σχέση με όσα αναφέρετε και επιμένω στην αλήθεια της κατάθεσής μου.

Σημειωτέον ότι οι λογαριασμοί της εταιρείας Bluebell, όπως έχει προκύψει από τη δικαστική έρευνα, τροφοδοτήθηκαν με χρήματα από λογαριασμούς του καταζητούμενου Fouad Al Zayat, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας Drumilan, η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση της μίζας για τα TOR-M1.

Νέα βέλη Ζήγρα κατά Τσοχατζόπουλου

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήγρας συνέχισε να εξαπολύει κατηγορίες κατά του εξαδέλφου του, Ακη Τσοχατζόπουλος, αναφέροντας με νόημα «Όλοι γνώριζαν ποιανού ήταν οι λογαριασμοί και τα λεφτά»

Κατονόμασε ακόμη συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία τον βοήθησαν να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε μεγάλες ελβετικές τράπεζες και να διακινεί εκατομμύρια χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατονόμασε τραπεζίτη, λέγοντας πως από την πρώτη μέρα γνώριζε ότι ο πραγματικός οικονομικός δικαιούχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Γνώριζε τα πάντα από πριν και απλά με κατηύθυνε. Σε αυτόν πήγα συστημένος από δικηγόρο, φίλο του Άκη Τσοχατζόπουλου και φίλο του πατέρα του. Πως θα δεχόταν έναν ξυλέμπορο από την Κυψέλη;» είπε ο Ζήγρας.

Ο Ζήγρας αναφέρθηκε όμως και στη Βίκυ Σταμάτη, την οποία, όπως είπε, τη γνώρισε ως ερωμένη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα, μίλησε εκ νέου για τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιταγές και μετρητά έπαιρνα πάντοτε από κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Κύπρου, που τα παραλάμβανε από τον Fouad Al Zayad, ιδιοκτήτη της εταιρείας DRUMILAN. Τις κατέθετα στις τράπεζες CREDIT LYONNAIS και MORGAN STANLEY και από εκεί, μέσω της εταιρείας MORELIA, έπαιρνα μετρητά και τα έδινα στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Όσο για το δικό του κέρδος απ΄ όλη αυτή την υπόθεση, ο Νίκος Ζήγρας λέει ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα ή ακίνητα.

«Ανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος όλα τα έξοδα της αρρώστιας μου και τη νοσηλεία μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αμοιβή μου. Μια ανταμοιβή ανυπολόγιστης αξίας, γιατί κυριολεκτικά σώθηκε η ζωή μου» είπε κατά την εξέτασή του από τους Ελβετούς.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ