Οκτώ τρόποι για να απαλλαγείτε από το λίπος στους γλουτούς: Βάλτε τέλος στα «ψωμάκια» από το καθισιό - iefimerida.gr

Οκτώ τρόποι για να απαλλαγείτε από το λίπος στους γλουτούς: Βάλτε τέλος στα «ψωμάκια» από το καθισιό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σύγχρονοι ρυθμοί εργασίας επιβάλλουν σε ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων να περνούν πολλές ώρες της ημέρας καθιστοί κάτι που έχει, όπως είναι αναμενόμενο, αρνητικές συνέπειες στο σώμα μας.Το καθισιό δημιουργεί συσσώρευση λίπους στους γλουτούς και συρρίκνωση μυών, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα των γλουτών και να δημιουργούνται τα «ψωμάκια».

Σύμφωνα με δημοσίευση ερευνητών του Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Physiology - Cellular Physiology», η διεύρυνση των γλουτών των εργαζομένων στα γραφεία σχετίζεται με τις ώρες της ακινησίας.

Οπως αναφέρει το onmed, όσο πιο παρατεταμένη είναι η ακινησία, τόσο περισσότερα προλιπώδη κύτταρα (ή προλιποκύτταρα) αναπτύσσονται. Ο ρυθμός ανάπτυξης αυτών των πρόδρομων μορφών των κυττάρων του λίπους (λιποκύτταρα) αναπτύσσονται και συσσωρεύονται με διπλάσια ταχύτητα σε όσους διάγουν καθιστική ζωή.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχουν οι εξής λύσεις:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ