Γιατί αυτός ο «μεγαλειώδης μπάσταρδος» με τις κρεμασμένες κοιλιές παραμένει στα 76 του χρόνια κορυφαίο αρσενικό - iefimerida.gr

Γιατί αυτός ο «μεγαλειώδης μπάσταρδος» με τις κρεμασμένες κοιλιές παραμένει στα 76 του χρόνια κορυφαίο αρσενικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπεριφοριστές ψυχολόγοι και κοινωνικοί ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο τύποι «Α αρσενικού», παρόλο που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη φύση και τη λειτουργία του.

Με πολύ γενικούς όρους το «Α αρσενικό» είναι αυτό που διέπεται από μία άσβεστη θέληση για κυριαρχία: ευφυής, χαρισματικός, ικανός να θέσει θεμέλια και να χτίσει πάνω σε αυτά, αυτεξούσιος και αυθύπαρκτος, ναρκισσιστής και ολίγον τι αρχομανής.

Φύση πολεμική, θα σε καταστρέψει πριν καν προλάβεις να παραδοθείς. Τα βασικά χαρακτηριστικά του δημιουργούν ένα επικίνδυνο, εύφλεκτο προϊόν ζύμωσης: Υψηλός δείκτης νοημοσύνης, αταλάντευτη αυτοπεποίθηση, αλαζονεία, εντυπωσιακές ηγετικές ικανότητες, αποτελεσματική σκέψη, ένστικτο αυτό-προώθησης, εντυπωσιακά χαρίσματα, και πάνω από όλα, γενναιότητα στη μάχη.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα «Α αρσενικά» το ίδιο. Απεναντίας, αυτά διακρίνονται σε δύο επιμέρους τύπους: τον «σωματικό» και τον «εγκεφαλικό».

Στην πρώτη κατηγορία εμπίπτουν τα μοντέλα, οι αθλητές και γενικότερα οι επονομαζόμενοι «σφίχτες» που επιβάλλονται με τον εκφοβιστικό σωματικό όγκο τους. Αυτοί ζουν ακόμη στους προϊστορικούς χρόνους και το μόνο στο οποίο μπορούν να χρησιμεύσουν πλέον είναι ως πορτιέρηδες ή προσωπικοί φρουροί. Άλλωστε, οι μάχες και οι συγκρούσεις δεν παίζονται πια στο επίπεδο της επιβλητικής ζωντανής παρουσίας.

Στη δεύτερη κατηγορία, από την άλλη μεριά, ανήκουν καθημερινοί τύποι με πολλά όμως καντάρια προσωπικότητας και ωμής ευφυΐας, όπως λόγου χάρη ο Τζακ Νίκολσον, ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως εξέχον παράδειγμα της εν λόγω κατηγορίας.

Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που διαθέτουν ολοκληρωμένο το πακέτο, αλλά όπως έχει πει και ο Αλ Πατσίνο σε παλαιότερη ατάκα του: «έχει πάντα περισσότερη πλάκα να βλέπεις το υποτιμητικό προς εσένα βλέμμα ενός δίμετρου θεοκόμματου και το επόμενο πρωί να τη βλέπεις να αναρωτιέται πώς αυτό το ανθρωπάκι κατάφερε να τη γ@μ@σ@ με χίλιους διαφορετικούς τρόπους»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψυχολογία Τζακ Νίκολσον αρσενικό Α
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ