Επιστροφή του εκτελεστικού αποσπάσματος και της ηλεκτρικής καρέκλας ζητούν Αμερικανοί πολιτικοί [βίντεο] - iefimerida.gr

Επιστροφή του εκτελεστικού αποσπάσματος και της ηλεκτρικής καρέκλας ζητούν Αμερικανοί πολιτικοί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 1976, οπότε και η θανατική ποινή επανήλθε στις ΗΠΑ, πέντε ήταν οι μέθοδοι εκτέλεσης που χρησιμοποιήθηκαν για τη θανάτωση τροφίμων: η θανατηφόρος ένεση, η ηλεκτρική καρέκλα, ο θάλαμος αερίων, ο απαγχονισμός και το εκτελεστικό απόσπασμα.

Η μέθοδος που έχει επικρατήσει σήμερα είναι εκείνη της θανατηφόρου ένεσης, δεδομένου ότι θεωρείται η λιγότερο απάνθρωπη.

Ωστόσο, ένας μακάβριος «διάλογος» έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, καθώς ορισμένοι πολιτικοί του συντηρητικού χώρου κάνουν λόγο για επιστροφή στους παλιούς «καλούς» καιρούς του εκτελεστικού αποσπάσματος, ενώ σε δύο τουλάχιστον πολιτείες πληθαίνουν οι συζητήσεις για επαναχρησιμοποίηση της ηλεκτρικής καρέκλας!

Στο βίντεο του διαφωτιστικού ιστότοπου Truthloader, μπορεί κανείς να ενημερωθεί γύρω από λεπτομέρειες των διεξαγόμενων διαμαχών:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ