Κλίμα αισιοδοξίας στις ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας για το χρέος - iefimerida.gr

Κλίμα αισιοδοξίας στις ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δεύτερος τη τάξει στην ομάδα των Δημοκρατικών στη Γερουσία δήλωσε χθες ότι είναι πλέον πιο αισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες να υπάρξει τελικά συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, παρότι χρειάζεται να επιλυθούν πολλά προβλήματα που εκκρεμούν.

"Απέχουμε ακόμα πολύ από οποιοδήποτε είδος συμφωνίας, αλλά υπάρχει ασφαλώς ένα πιο θετικό αίσθημα για την επίτευξη μιας συμφωνίας απόψε από ό,τι ένοιωθα εδώ και καιρό", είπε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντέρμπιν στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς εάν οι συντάξεις του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, ο Ντέρμπιν απάντησε «νομίζω ότι αυτές οι πληροφορίες είναι μερικές και ανακριβείς".

Δοκιμαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ ανακοίνωσε ότι το σχέδιο να τεθεί δοκιμαστικά σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο του κόμματός του για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους αναβλήθηκε ως τις 13:00 την Κυριακή ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (20:00 ώρα Ελλάδας), προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διαπραγμάτευση και να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία.

Σε μια σύντομη δήλωσή του στη Γερουσία ο Ριντ είπε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο και την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζονται, αλλά πρόσθεσε πως "πρέπει να διανυθεί ακόμα κάποια απόσταση" προτού υπάρξει συμφωνία.

Προβληματισμός Ριντ

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού στις ΗΠΑ παρά τα όσα μπορεί να λένε Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες, δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ.

"Είναι δίκαιο να ειπωθεί ότι η συμμετοχή τους (στις διαπραγματεύσεις) δεν είναι ουσιαστική", δήλωσε ο Ριντ στη Γερουσία λίγο αφότου επέστρεψε στο σώμα αυτό του Κογκρέσου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

"Οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες εξακολουθούν να αρνούνται να διαπραγματευθούν με καλή πίστη", πρόσθεσε ο Ριντ.

Δηλώσεις Μακόνελ

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις που αφορούν το όριο του χρέους βρίσκονται "πολύ κοντά" στην επίτευξη συμφωνίας.


Ο Μακόνελ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την αύξηση του ορίου του χρέους θα αποφευχθεί η στάση πληρωμών ενώ ταυτόχρονα δεν θα αυξηθούν οι φόροι.

Στην ερώτηση αν η συμφωνία θα επιτευχθεί σήμερα, ο Μακόνελ απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει "σύντομα", σημειώνοντας ότι πιστεύει πως είναι σε θέση να πείσει τους συναδέλφους του να υιοθετήσουν το σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ