Σειρά του Μπέλτσιου -Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο πρώην στενός συνεργάτης Τσοχατζόπουλου - iefimerida.gr

Σειρά του Μπέλτσιου -Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο πρώην στενός συνεργάτης Τσοχατζόπουλου

Σειρά του Μπέλτσιου -Απολογείται για τα εξοπλιστικά ο πρώην στενός συνεργάτης Τσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την απολογία του Γιάννη Μπέλτσιου συνεχίζεται η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, που είχε συλληφθεί με ένταλμα των εισαγγελικών αρχών, απολογείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Μπέλτσιος εμπλέκεται στην υπόθεση από συγκατηγορούμενους, που του καταλογίζουν διακίνηση μίζας 8 εκατ. ευρώ για να κάμψει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για την εξαγορά τους από τη γερμανική HDW.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος προσήλθε στον ανακριτή με απολογητικό υπόμνημα 60 σελίδων στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι η σχέση που είχε με την Ferrostaal ήταν την περίοδο 2000-2003 οπότε και δια σύμβαση παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 300 χιλιάδων μάρκων, ποσό που δηλώθηκε και φορολογήθηκε.Τονίζει επίσης ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ποσό που να έχει διακινηθεί μέσω λογαριασμών του.

Στο μεταξύ, . Ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φέρεται να έχει διακινήσει μίζες 24 εκατομμυρίων ευρώ, και φέρεται ως αποδέκτης μιζών ύψους 17 εκατ., εκδοχή που ο ίδιος αμφισβήτησε ενώπιον του ανακριτή.την Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ