Ρέγκλινγκ: Μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ το επενδυτικό μέλλον της Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα αργήσει η οποιαδήποτε κίνηση ιδιωτών για αρκετά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ακρόασής του από την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, ο Κλάους Ρέγκλινγκ απαντώντας σε ερώτηση της Αννυς Ποδηματά, χαρακτήρισε αναγκαίες τις παρεμβάσεις της Τρόικα και αναγνώρισε ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που επέβαλε δημιούργησαν δυσκολίες και προέβλεψε ότι στο εγγύς μέλλον, θα υπάρχει στην Ευρώπη ένα σύστημα εποπτείας χωρίς το ΔΝΤ. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ESM υπερασπίστηκε τον ρόλο της Τρόικα στην Ελλάδα λέγοντας πως «η τρόικα δεν επιβάλλει, αλλά προτείνει μέτρα, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων να επιλέξουν» και έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε μειώσεις συντάξεων και πρότεινε ισοδύναμα μέτρα τα οποία και εγκρίθηκαν.

Σε δέκα χρόνια επενδύσεις στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ φάνηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το επενδυτικό μέλλον της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως «οι ιδιώτες επενδυτές που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν θα το κάνουν προς το παρόν για πάνω από δέκα χρόνια».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια ειδική και περίπλοκη περίπτωση γιατί διαφέρει από προηγούμενες εμπειρίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ