Σαμαράς-Στουρνάρας αποφασίζουν για την απομάκρυνση της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Σε τετ-α-τετ του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα θα κριθεί το μέλλον της σημερινής επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το όνομα της οποίας συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα- φωτιά για τα δάνεια του Τ.Τ.Αν και είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η συμμετοχή της Αναστασίας Σακελλαρίου σε επιτροπή (τη περίοδο 2011- 2012) για την αναχρηματοδότηση των ύποπτων δανείων δεν δικαιολογεί την εμπλοκή της στην υπόθεση ή ότι εν πάση περιπτώσει είναι υπερβολική η καταγραφή του ονόματος της στη λίστα των εμπλεκομένων προσώπων, στο υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται ότι η θέση που καταλαμβάνει σήμερα η κ. Σακελλαρίου είναι "ευαίσθητη" και ως εκ τούτου απαιτείται προσεκτικός χειρισμός.

Παράγοντες του ΤΧΣ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαιώνουν- επί του παρόντος- ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Σακελλαρίου, ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από την συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η κ.Σακελλαρίου είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε γίνει γνωστό πως ο μισθός της έφτανε τα 17.900 ευρώ το μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ