Η «σιδηρά κυρία» των τραπεζών - Ποια είναι η 39χρονη Αναστασία Σακελλαρίου - iefimerida.gr

Η «σιδηρά κυρία» των τραπεζών - Ποια είναι η 39χρονη Αναστασία Σακελλαρίου

Η «σιδηρά κυρία» των τραπεζών -Ποια είναι η 39χρονη Αναστασία Σακελλαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δύσκολο έργο της διαχείρισης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέλαβε η 39χρονη Αναστασία Σακελλαρίου. Η «σιδηρά» κυρία των τραπεζών ήταν αποκλειστική επιλογή της Τρόικα και καλείται να «τρέξει» την ανακεφαλαιοποίηση και να φέρει σε πέρας την πλήρη εξυγίανση των τραπεζών.

Η κ.Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1991 από το Αρσάκειο και στη συνέχεια έφυγε για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Απόφοιτος των Πανεπιστημίων Warwick και Reading και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στο International Banking & Financial Services ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στο Λονδίνο.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα – Η Deutsche Bank, η Salomon Brothers και η Credit Suisse

Για αρκετά χρόνια το νέο στέλεχος του ΤΧΣ κατείχε σημαντικές θέσεις σε μεγάλες τράπεζες τόσο στο Λονδίνο όσο και τη Νέα Υόρκη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Deutsche Bank, η Salomon Brothers και η Credit Suisse.

Η ίδια ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων (risk management) με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές (όπως για παράδειγμα μοχλευμένες εξαγορές) και τη διαχείριση αυτών στις περιπτώσεις ανάληψης.

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Η κ. Σακελλαρίου επέστρεψε στη χώρα μας το 2009 για οικογενειακούς λόγους όπως είχε πει η ίδια και αμέσως εντάχθηκε στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Το 2010 αποχώρησε από την Πειραιώς και επέστρεψε στην αγορά ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Χάρη Σιγανού. Τα θέματα που διαχειριζόταν ήταν οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Mέχρι 31/12/2012 ηταν Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου, μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ