Μια Ιταλίδα στην Αθήνα μας μαθαίνει την τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας - iefimerida.gr

Μια Ιταλίδα στην Αθήνα μας μαθαίνει την τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ιταλοί είναι ένας λαός που διαπνέεται από μεγάλη περηφάνεια για τις τοπικές του γαστρονομικές παραδόσεις, τις οποίες και απολαμβάνει σε καθημερινή βάση. Η γαστρονομία του βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη νοοτροπία τους.

Σε αυτό το χάρτη της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης επιχειρεί να μας ξεναγήσει η Λουτσιάνα Κρεμονίνι-Λογαρά, απόφοιτος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ρώμης, La Sapienza, γεννήθηκε και έζησε στη Ρώμη, μέχρι που μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα με τον Έλληνα σύζυγό της.

Το 1976, σε συνεργασία με δύο ακόμη φίλες, δημιούργησε το κατάστημα "Cucina Forme" με είδη κουζίνας, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να διδάσκει ιταλικά. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά και vintage motifs, ενώ το 1986 αρχισε να ασχολείται με τη διακόσμηση βιτρινών καταστημάτων και εσωτερικών χώρων οικιών και ξενοδοχείων.

Από το 1995 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιλεκτικά με διοργανώσεις εγκαινίων και πάρτι, αναλαμβάνοντας κυρίως τη διακοσμητική και γαστρονομική επιμέλεια.

Συνεργάστηκε κατά περιόδους με τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική οργάνωση "Πύρνα" διδάσκοντας σε σεμινάρια με θέμα την ιταλική κουζίνα.

Η αγάπη της προς τη μαγειρική σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη φαντασία της στάθηκαν η αφορμή για το πρώτο της βιβλίο, την Τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας (Εκδ. Πατάκη, 2013), όπου η ίδια συνθέτει, σε 234 συνταγές, έναν ολοκληρωμένο οδηγό της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, προβάλλοντας κλασικά τοπικά πιάτα, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τις νέες τάσεις, δίνοντας μια προοδευτική και καλειδοσκοπική διάσταση στην έννοια της μαγειρικής, που γίνεται έκφραση συναισθημάτων και αισθητικής.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΚΡΕΜΟΝΙΝΙ - ΛΟΓΑΡΑ ΛΟΥΤΣΙΑΝΑ
Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
Επιμελητής: ΛΟΓΑΡΑ ΑΛΕΣΣΙΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ