Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση - iefimerida.gr

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Αμερικανοί έχουν υποκύψει εντελώς στην τρέλα του ελληνικού γιαουρτιού, greel yogurt, όπως το λένε και συνεχίζουν να το... καταβροχθίζουν σε τεράστιες ποσότητες.Με αυτό το σκοπό HuffingtonPost έκανε ένα ειδικό αφιέρωμα στο ελληνικό γιαούρτι. Η αμερικανική εφημερίδα παρουσίασε πέντε συνταγές με κύριο συστατικό το γιαούρτι ελληνικής προελεύσεως, εκθειάζοντας το γαλακτοκομικό προϊόν.

«Αυτό το θαυματουργό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού. Εκτός από τα πρωινά σας γεύματα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δροσίσετε τις πικάντικες συνταγές σας, να κρατήσετε ζουμερό ένα μπιφτέκι, αλλά και να φτιάξετε μια τούρτα της τελευταίας στιγμής.». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το άρθρο που μπορείτε να βρείτε στο huffingtonpost.com. Χωρίς περαιτέρω αναλύσεις, το άρθρο του αμερικανικής ιστοσελίδας περνά κατευθείαν στις συνταγές με κύριο συστατικό το ελληνικό γιαούρτι.

1. H «light» έκδοση του αμερικανικού πιάτου Mac 'n' cheese

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση | iefimerida.gr 0

Χρησιμοποιώντας το ελληνικό γιαούρτι, το παραδοσιακό πιάτο Mac 'n' cheese πολύ γίνεται πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με τη κλασσική συνταγή που θέλει αρκετό τυρί. Σε αντίθεση με τις εναλλακτικές συνταγές που περιλαμβάνουν άπαχο τυρί ή βούτυρο, το ελληνικό γιαούρτι δίνει την ίδια υφή και δεν παρουσιάζει καμία γευστική διαφορά με τη κλασσική συνταγή.

2. Απλά και νόστιμα cupcakes αλλά και κλασσικά κέικ

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση | iefimerida.gr 1

Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό στη γέμιση ενός cupcake αλλά και να μπει στη συνταγή ενός κλασσικού κέικ δίνοντας του μια ιδιαίτερη γεύση και κάνοντας το να διατηρείται για παραπάνω μέρες

3. Ενα δροσερό στοιχείο σε μια πικάντικη σούπα

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση | iefimerida.gr 2

Μπορείτε να ανακατέψετε το γιαούρτι με νερό, σε αναλογία τρία προς ένα, και στη συνέχεια να το περιχύσετε στα υπόλοιπα πικάντικα υλικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συνταγή συμπληρώνεται με κάρι, καγιέν, ρεβίθια και ινδικές φακές.

4. Υγιεινά χάμπουργκερ που μένουν ζουμερά

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση | iefimerida.gr 3

Τα μπιφτέκια από γαλοπούλα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για ένα πιο υγιεινό χάμπουργκερ. Ωστόσο, συνήθως είναι πολύ «στεγνά». Αυτό μπορεί να διορθωθεί χρησιμοποιώντας γιαούρτι. Είναι πολύ καλύτερη λύση από το να χρησιμοποιήσετε αυγά, αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο εύκολη.

5. Η sauce που ταιριάζει με τα πάντα

Το ελληνικό γιαούρτι είναι η νέα τρέλα: Πεντε εκπληκτικές συνταγές για μεγάλη απόλαυση | iefimerida.gr 4

Μια πολύ απλή sauce με συστατικά κρέμα γάλακτος, μέλι, μια οποιαδήποτε καυτή σάλτσα και φυσικά ελληνικό γιαούρτι. Με αυτό το τρόπο δημιουργείται μια ιδιαίτερη, κρεμώδης sauce που μπορεί να συνοδέψει οποιαδήποτε ορεκτικό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγές Huffington Post ελληνικό γιαούρτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ