Η αμφιλεγόμενη επίδραση της βιταμίνης Ε στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάϊμερ - iefimerida.gr

Η αμφιλεγόμενη επίδραση της βιταμίνης Ε στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάϊμερ

Η αμφιλεγόμενη επίδραση της Βιταμίνης Ε στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάϊμερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία αμφιλεγόμενη μέθοδο που εμποδίζει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές από το Κέντρο Υγείας της Μινεάπολις. Η πρόταση τους αφορά την υπερκατανάλωση βιταμίνης Ε, η οποία όμως βρίσκει αντιδράσεις από Εταιρεία Καταπολέμησης του Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι στα πλαίσια του πειράματος 613 ασθενείς με Αλτσχάιμερ σε αρχικό ή μέσο στάδιο χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να λαμβάνει καθημερινά συμπληρώματα βιταμίνης Ε και η δεύτερη ένα εικονικό φάρμακο. Στην πρώτη ομάδα οι ερευνητές παρατήρησαν περίπου 19% εξασθένηση της νόσου στους ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε η βιταμίνη Ε.

Ωστόσο οι ειδικοί από την Εταιρεία Καταπολέμησης του Αλτσχάιμερ υποστηρίζουν ότι η δόση βιταμίνης Ε που προτείνεται για την καταπολέμηση της νόσου είναι εξαιρετικά υψηλή και μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία του ασθενούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξέλιξη νόσος Αλτσχάιμερ βιταμίνη Ε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ