Χάος στη Βουλή: Δεν ψηφίζουν οι βουλευτές ΝΔ & ΠΑΣΟΚ τις κρυφές διατάξεις - iefimerida.gr

Χάος στη Βουλή: Δεν ψηφίζουν οι βουλευτές ΝΔ & ΠΑΣΟΚ τις κρυφές διατάξεις

Χάος στη Βουλή: Δεν ψηφίζουν οι βουλευτές ΝΔ & ΠΑΣΟΚ της κρυφές διατάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκρηκτικό και πολεμικό και πολεμικό κλίμα συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Βουλή για νομοσχέδιο που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς καθώς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στην πληθώρα διατάξεων που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση προκειμένου το οικονομικό επιτελείο να αφαιρέσει τις διατάξεις που προσπάθησε να περάσει μέσα από τους πλειστηριασμούς.Τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε κάποιες από τις διατάξεις όπως αυτές για το ΤΑΙΠΕΔ και τις ΠΑΕ, ωστόσο δεν έκανε πίσω σε αυτή με τα πρόστιμα «φωτιά». Η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες έναρξης εφαρμογής την αρχή του 2014 αλλά και όσες δεν είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων.

Οι γαλάζιοι βουλευτές που αντιδρούν

Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ απειλούν με αντάρτικο και εξέφρασαν την εντονότατη δυσαρέσκεια τους στις διατάξεις που προσπαθούν να περάσουν τα υπουργεία. Συγκεκριμένα:

  • Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε... ακραίους χαρακτηρισμούς»
  • Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ΠΑΕ».

Βολές και από το ΠΑΣΟΚ

Και η Χαριλάου Τρικούπη πάντως αντέδρασε έντονα στις διατάξεις που προσπάθησαν να περάσουν τα υπόλοιπα υπουργεία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει μόνο τις επείγουσες διατάξεις, για τις άλλες είπε πως οι πράσινοι βουλευτές είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί.

Επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται το Κοινοβούλιο με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, με την οποία έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Για «πονηρές» διατάξεις μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «πονηρές» διατάξεις στο νομοσχέδιο, που δεν είναι δυνατόν να ψηφιστούν, έκανε λόγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι έτσι όπως φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ευτελίζεται κάθε έννοια δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ ΝΔ διατάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ