Σε συνέδριο ακροδεξιών στη Μόσχα η Χρυσή Αυγή- Θέλουν συνεργασία με την Ρωσία - iefimerida.gr

Σε συνέδριο ακροδεξιών στη Μόσχα η Χρυσή Αυγή- Θέλουν συνεργασία με την Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα ακροδεξιό ευρωπαϊκό «φεστιβάλ» βρέθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- και η Χρυσή Αυγή, βουλευτής της οποία την εκπροσώπησε σε συνέδριο εθνικιστών από όλη την Ευρώπη, ο «εκλεκτός» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση από τους Ρώσους εθνικιστές, έγινε...παρέλαση ακροδεξιών, καθώς το παρών έδωσε το αγγλικό BNP, η Ιταλική Forza Nuova και η Χρυσή Αυγή, κόμματα που αποτελούν την «αφρόκρεμα» της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ευρώπη.

Τη Χρυσή Αυγή εκπροσώπησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραγικές δολοφονίες του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη κατηγορώντας ως υπεύθυνο το «αριστερό παρακράτος». Στη συνέχεια, ο «εκλεκτός» του Νίκου Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε στις διώξεις κατά των βουλευτών της ΧΑ, «λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα του μνημονίου ο Σαμαράς ξεπέρασε σε αθλιότητα ακόμα και το σταλινικό καθεστώς, που ούτε καν εκείνο δεν ήταν ικανό να φυλακίσει χωρίς δίκη πολιτικούς του αντιπάλους».

Ο Ματθαιόπουλος, κινήθηκε στην «φιλορωσική» γραμμή που έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή, λέγοντας για την Ρωσία πως «αποτελεί για την Ελλάδα έναν φυσικό σύμμαχο με τον οποίο μπορεί να αναπτύξει διπλωματική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία προς επιδίωξη κοινών εθνικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ