Συνταγή για Στόλεν, το υπέροχο γερμανικό χριστουγεννιάτικo κέηκ - iefimerida.gr

Συνταγή για Στόλεν, το υπέροχο γερμανικό χριστουγεννιάτικo κέηκ

KEIK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί ξεκινούν για τους Γερμανούς στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου. Το προηγούμενο βράδυ τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι για να τα βρουν την επομένη γεμάτα με φρούτα και στόλεν, τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια.


Δρέσδη : Σε αυτή την ξεχωριστή γερμανική πόλη η χριστουγεννιάτικη αγορά έχει ιστορία αιώνων - αφού στήθηκε για πρώτη φορά το 1434. Στην ανοιχτή πλατεία στήνεται το, στολισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και μια εντυπωσιακή πυραμίδα που φτάνει σε ύψος τα 14 μέτρα. Με φόντο αυτό το φαντασμαγορικό σκηνικό, οι πάγκοι με τα δώρα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τις παραδοδιακές χειροτεχνίες της περιοχής, θυμίζουν σκηνές από παιδικό παραμύθι. Πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων είναι το γερμανικό,χριστουγεννιάτικο κέικ χριστόλεν (christollen) που σερβίρεται παντού και θεωρείται η λιχουδιά όλης της χώρα. Το στόλεν,παραδοσιακό γλυκό της Γερμανίας, με ιδιαίτερη προέλευση τη Δρέσδη, κάθε χρόνο έχει το κορίτσι του. Οι πολίτες ψηφίζουν μια «γλυκιά κοπέλα» για να προωθεί τις πωλήσεις τού στόλεν στο εξωτερικό.

Παρασκευή του Στόλεν
Ένα διαφορετικό κέικ που διογκώνεται με μαγιά, οπότε και χρησιμοποιείται δυνατό αλεύρι. Όσο πιο πολύ μένει, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Γι'αυτό οι Γερμανοί φροντίζουν να το φτιάχνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από τη μέρα των Χριστουγέννων.


Υλικά

Εκτέλεση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ