Προς παράταση και για το 2014 το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων - iefimerida.gr

Προς παράταση και για το 2014 το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο το μέτρο της απόσυρσης να παραταθεί και το 2014 εξετάζει η κυβέρνηση όπως προκύπτει από γραπτή απάντησε σε ερώτηση βουλευτή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

«Εξετάζεται εκ νέου το θέμα της παράτασης του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων» αναφέρεται στη συγκεκριμένα στην έγγραφη απάντηση της ερώτησης για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2014 (σ.σ. η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης έχει παραταθεί έως 31.12.2013).

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάζεται στη Βουλή την ίδια ώρα που δημοσιεύματα φέρουν το υπουργείο Οικονομικών αποφασισμένο να περιλάβει ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα με την οποία θα παρατείνονται τα κίνητρα απόσυρσης οχημάτων προκειμένου το μέτρο αυτό να υποστηρίξει την αγορά αυτοκινήτων που έχει πληγεί από την κρίση.

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ότι «η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αποσκοπεί στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι και 2000 κ.ε. και φορτηγών, που απευθύνονται κυρίως σε χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και παράλληλα στην τόνωση της αγοράς του αυτοκινήτου η οποία έχει πληγεί από τη γενικότερη οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ