Το κόμμα των τσιγγάνων της Ουγγαρίας δείχνει τα δόντια του στους νεοναζί της χώρας τους - iefimerida.gr

Το κόμμα των τσιγγάνων της Ουγγαρίας δείχνει τα δόντια του στους νεοναζί της χώρας τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ουγγρικό Κόμμα Αθίγγανων, το οποίο έχει ήδη στις τάξεις του 5.000 μέλη, αποφάσισε να «κατεβάσει» υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες για τις γενικές εκλογές του 2014.

(Magyarországi Cigány Párt, MCP) ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πολιτικές συμμαχίες διότι, όπως αναφέρει, «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν οι Αθίγγανοι ότι δεν ανήκουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερά. Κανείς δεν μας θέλει γι' αυτό που είμαστε».Στο πολιτικό μανιφέστο του, το κόμμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Aladár Horváth, ο οποίος διατελεί επίσης χρέη Προέδρου του ιδρύματος για τα πολιτικά δικαιώματα των Ρομά, δήλωσε ότι η κατάσταση των αθίγγανων στην Ουγγαρία έχει επιδεινωθεί υπό την κυβέρνηση του Viktor Orbán» και ότι «οι Ρομά έχουν απομονωθεί από το κοινωνικό σώμα του έθνους, υφιστάμενοι κάθε είδους φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, οι οποίες είναι καθημερινά παρούσες με την ανοχή του κράτους».

Στόχος του κόμματος είναι να εκπροσωπήσει κάθε φτωχό Ούγγρο και όχι μόνο τους αθίγγανους, χτυπώντας έτσι το στερεότυπο που θέλει τον αθίγγανο συνώνυμο της φτώχειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ