Συγκλονιστικό βίντεο από τις πιάτσες ναρκωτικών στην Αθήνα -Σοκαριστικές μαρτυρίες χρηστών σε ιταλικό κανάλι - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό βίντεο από τις πιάτσες ναρκωτικών στην Αθήνα -Σοκαριστικές μαρτυρίες χρηστών σε ιταλικό κανάλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα συγκλονιστικό οδοιπορικό από τις πιάτσες των ναρκωτικών στην Αθήνα της κρίσης όπου κάνουν θραύση οι φθηνές ουσίες παρουσίασε η εκπομπή La lene του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού Canale 5.

O δημοσιογράφος του ιταλικού καναλιού συνομίλησε με χρήστες ναρκωτικών αλλά και ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ και περιέγραψε την κατάσταση στην Αθήνα ως δραματική μεταφέροντας σοκαριστικές εικόνες.

Χαρακτηρίζει το Τάι και τη Σίσα ως ναρκωτικά της κρίσης που έχουν κατακλύσει την αγορά καθώς για να τα αποκτήσει κανείς αρκούν μοναχά λίγα ευρώ. Οπως αναφέρει χρήστης ναρκωτικών σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο το Τάι είναι ηρωίνη από την Ταϊλάνδη, αλλά «στην Ελλάδα δεν είναι γνήσια, αλλά χημική. Είναι χημική 100%», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τα τελευταία χρόνια οι έμποροι κάνουν προσμίξεις ναρκωτικών με τις χειρότερες ουσίες του κόσμου: Σαμπουάν, καθαριστικά υγρά, τσιμέντο.

Ενας άλλος ναρκωμανής προσθέτει πως με το «τάι είσαι σαν ζόμπι, δεν καταλαβαίνεις τίποτα, δεν είσαι άνθρωπος, σου κλέβει τα συναισθήματα. Όσοι το δοκίμασαν για 2-3 μήνες έχουν τρελαθεί».

Οσον αφορά τη Σίσα ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο και οδηγεί στην παράνοια τους χρήστες. Ανθρωποι που έχουν δοκιμάσει την ουσία εξηγούν στην κάμερα ότι είναι «σκουπίδι», πως «τρελαίνει τον άνθρωπο, μπορεί να τον οδηγήσει στο φόνο» καθώς και ότι μπορεί κάποιος να κάνει χρήση ακόμα και για 14 ημέρες χωρίς παύση και χωρίς να κοιμάται. Χρήστης του συγκεκριμένου ναρκωτικού μιλώντας στην κάμερα τονίζει ότι το ναρκωτικό αυτό μπορεί να το βρει κανείς εύκολα στην Αθήνα καθώς και ότι επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και αλλάζει τα χαρακτηριστικά του, ενώ αλλοιώνει και το δέρμα, προκαλώντας πληγές.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος εφοδιασμένος με κρυφή κάμερα οδηγήθηκε και στα σημεία της πόλης όπου μπορεί κανείς να αγοράσει σίσα. Ο «οδηγός» του ο οποίος έχει καπνίσει το ναρκωτικό αυτό μιλάει ακατάπαυστα, δηλώνοντας ότι το εμπόριο ναρκωτικών και η διακίνηση ανθρώπων αποτελούν κερδοφόρες διαδικασίες για την κυβέρνηση ενώ παράλληλα αναφέρει πως ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε ηρωίνη, κρακ, κοκαΐνη, χάπια και η αστυνομία είναι απούσα.«Είμαι 40 ετών, είμαι κατεστραμμένος, έχω AIDS, δεν έχω δόντια, δεν έχω τίποτα. Να σου πω την αλήθεια τον περασμένο χειμώνα προσπάθησα να αυτοκτονήσω πέντε φορές», προσθέτει και φανερά χαμένος συνεχίζει: «Νιώθω να χάνομαι, νιώθω ότι χάνω τον έλεγχο. Αν είχα ένα μαχαίρι και συναντούσα κάποιον που μου σπάει τα νεύρα, θα τον μαχαίρωνα. Μισώ, αυτόν, μισώ αυτήν, δε θέλω απλώς να επιτεθώ σε κάποιον, θέλω να τον σκοτώσω. Θα μπορούσα να δολοφονήσω έναν άνθρωπο, πολύ εύκολα».

Ο ρεπόρτερ μίλησε και με άνθρωπο από το ΚΕΘΕΑ ο οποίος του δήλωσε πώς πολλές γυναίκες δέχονται να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με άνδρες για να πληρώσουν τα ναρκωτικά τους. «Κοστίζει 20 ευρώ η επαφή χωρίς προφυλακτικό. Επιπλέον, δεν παίρνουν άλλες προφυλάξεις, ενώ ανταλλάσσουν και τις σύριγγες, που αποτελεί έναν ακόμα κίνδυνο για μετάδοση του ιού του AIDS», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κέντρου, ενώ ο Ιταλός δημοσιογράφος προσθέτει πως στην Ελλάδα το AIDS έχει γίνει μία πραγματική μάστιγα, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια σε ποσοστό 1.500%.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του ιταλικού καναλιού πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα κρίση Ναρκωτικά σίσα canale 5 τάι La lene
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ