Το ελιξήριο της νεότητας: Πρωτεΐνη που προλαμβάνει τη γήρανση ανακάλυψαν Αμερικάνοι ερευνητές - iefimerida.gr

Το ελιξήριο της νεότητας: Πρωτεΐνη που προλαμβάνει τη γήρανση ανακάλυψαν Αμερικάνοι ερευνητές

Το ελιξήριο της νεότητας: Πρωτεΐνη που προλαμβάνει τη γήρανση ανακάλυψαν Αμερικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εντυπωσιακές ιδιότητες της πρωτεΐνης Lin28a στον τομέα της εμβρυογένεσης αλλά και της ανάπλασης των ιστών παρουσίασαν πρόσφατα Αμερικανοί ερευνητές..

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ερευνητές από το Παιδικό νοσοκομείο της Βοστώνης και το Ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας, σε πρόσφατη μελέτη, υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη Lin28a εκτός από τον σημαντικό ρόλο της στην εμβρυογένεση, βοηθάει στην ταχύτερη ανάπλαση ιστών σε ποντίκια και πιθανότατα και στον άνθρωπο.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες, μελέτησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια που παρήγαγαν την πρωτεΐνη σε υψηλά επίπεδα και παρατήρησαν ότι επουλώνονταν πολύ γρήγορα από ελαφριά τραύματα, όπως μικρά κοψίματα στα αυτιά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούσαν να αναγεννήσουν ακόμα και τις κομμένες άκρες των δαχτύλων τους.

Αυτό συνέβαινε όταν έκοβαν τα δάχτυλα σε νεογέννητα ποντίκια και διαπίστωναν με έκπληξη ότι έπειτα από λίγες μέρες το δάχτυλό τους είχε αναγεννηθεί, ωστόσο δεν συνέβαινε το ίδιο και με τα ενήλικα ποντίκια, γεγονός που υποδεικνύει ότι η πρωτεΐνη Lin28a λειτουργεί αναγεννητικά μόνο όταν τα ποντίκια βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα αυτή μελέτη ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων κλινικών μεθόδων που θα βοηθούν στην ανάπλαση ιστών σε ζωτικά όργανα και θα επιταχύνουν την επούλωση από χτυπήματα, κοψίματα ή μετεγχειρητικές τομές, ενώ εφαρμογές της πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν και σε καλλυντικά, όπως για παράδειγμα, σε κρέμες αντιγήρανσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρωτεΐνη ηλικιωμένοι νεότητα γήρανση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ