Αρβανιτόπουλος: Υπεύθυνη απόφαση από τη Συγκλήτο του ΕΚΠΑ - Δεν θα χαθεί το εξάμηνο

Tην ικανοποίησή του για την απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο. Αύριο αποφασίζουν τελικά οι διοικητικοί για την πρόταση πέντε σημείων του υπουργού. Εισήγηση για νέα τριήμερη απεργία.

Σε δηλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε σημαντική και υπεύθυνη την απόφαση της Συγκλήτου για άνοιγμα του Πανεπιστημίου.

«Aπό κοινού με τις Πρυτανικές Αρχές και των 8 Ιδρυμάτων, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τη διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων και την άμβλυνση των συνεπειών από το μέτρο της διαθεσιμότητας», ανέφερε και δεσμεύθηκε ότι με την άμεση έναρξη των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας θα προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ.

Ο υπουργός είχε σήμερα συνάντηση και με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο. Ο πρύτανης του ΑΠΘ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών θα εξετάσουν αύριο, σε γενική τους συνέλευση, την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων. Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου ακυρώθηκε, μετά την προσφυγή του Δημοσίου στη Δικαιοσύνη, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία τους σήμερα και αύριο.

Ήδη εν τω μεταξύ οι υπαλληλοι έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ