Γιατί κολλάμε και τρώμε συνέχεια junk food και πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια - iefimerida.gr

Γιατί κολλάμε και τρώμε συνέχεια junk food και πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους παράγοντες που κάνουν την εμπειρία του φαγητού... αξεπέραστη και καθιστούν τους ανθρώπους αδύναμους στο να σταματήσουν την κατανάλωσή του μελετά ο επιστήμονας Στίβεν Γουίδερλι. Ετσι, απαντάται και το διαχρονικό ερώτημα γιατί αρέσει σε όλους το junk food.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γουίδερλι η αίσθηση του φαγητού αφορά στη γεύση, στην οσμή και στην υφή. Οι παράγοντες αυτοί δίνουν στον εγκέφαλο ένα σήμα το οποίο συνδέεται στη συνέχεια με τη συγκεκριμένη τροφή.

Σε αυτή ακριβώς την αίσθηση του φαγητού βασίζεται και η βιομηχανία του junk food η οποία αναζητά τον τέλειο συνδυασμό αλατιού, ζάχαρης και λιπαρών ώστε να διεγείρεται ο εγκέφαλος και να επιζητά αυτή τη γεύση.

Παρόλα αυτά, όπως σημείωνει το Onmed.gr έρευνες δείχνουν ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία για πρόχεριο φαγητό, καθώς όταν αρχίζουμε να τρώμε υγιεινά ο εγκέφαλος «επαναπρογραμματίζεται» και συνηθίζει σταδιακά τις νέες διατροφικές μας συνήθειες. Ακόμη κάτι το οποίο μπορεί να αυξήσει τις αντιστάσεις μας απέναντι στο junk food είναι η καταπολέμηση του άγχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ