Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται μια γυναίκα για να μην κάνει... ψωμάκια - iefimerida.gr

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται μια γυναίκα για να μην κάνει... ψωμάκια

Κοιμηθείτε... σωστά και αδυνατίστε χάνοντας σωματικό λίπος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε γυναίκα θέλει να έχει το τέλειο σώμα και αν ήταν εύκολο να το αποκτήσεις, τότε σίγουρα όλες οι γυναίκες θα το είχαν. Ωστόσο, για να φτιάξεις αλλά και να διατηρήσεις ένα ωραίο σώμα θέλει θυσίες που αρκετές δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν. Σίγουρα η άθληση και η προσεγμένη διατροφή βοηθούν στη δημιουργία ενός ελκυστικού σώματος. Ο περιορισμένος χρόνος ή η βουλιμία όμως συνήθως δεν αφήνουν περιθώρια για τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος.

Από την άλλη, υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι για να φτιάξει μια γυναίκα τη σιλουέτα της. Οπως αποκάλυψε η έρευνα που παρουσίασε το telegraph.com, ο τακτικός και σωστός ύπνος βοηθάει τις γυναίκες να χάσουν σωματικό λίπος.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες ύπνου 300 γυναικών ηλικίας 17-26 ετών για πολλές βδομάδες και έφτασαν στο συμπέρασμα πως όσες τηρούσαν το συνεπέστερο πρόγραμμα ύπνου είχαν λιγότερο σωματικό λίπος. Αντιθέτως, αυτές που κοιμόντουσαν λιγότερες από 6.5 ώρες ή παραπάνω από 8.5 ώρες βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους.

Αν και υπήρχαν διάφορες μελέτες που εξέταζαν τη σχέση της έλλειψης ύπνου με την αύξηση του σωματικού βάρους, αυτή ήταν η πρώτη έρευνα που συσχετίζει τη συνέπεια στον ύπνο με τη συσσώρευση λίπους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η διατάραξη του βιολογικού ρολογιού έχει επιπτώσεις στη φυσιολογία. Οι ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη επηρεάζονται και έτσι οι γυναίκες καταλήγουν να τρώνε παραπάνω. Οι πιο απλοί τρόποι για τη βελτίωση του ύπνου είναι να ασκούμαστε τακτικά, να κρατάμε το υπνοδωμάτιό μας ήσυχο και σκοτεινό και να χρησιμοποιούμε το κρεβάτι μόνο για τον ύπνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ