Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθησυχάζει: Καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να πουλήσει στην ΕΕ φέτα - iefimerida.gr

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθησυχάζει: Καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να πουλήσει στην ΕΕ φέτα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθησυχάζει: Καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να πουλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτα προστατευμένη είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, η ελληνική φέτα στην αγορά της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να έρθει καναδέζικο τυρί ως φέτα στην ΕΕ, αφού και στις 28 χώρες μέλη της ΕΕ είναι απόλυτα προστατευμένη, όπως και όλα τα άλλα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης. Πρόσθεσε επίσης πως με τη συμφωνία αυτή προστατεύεται περαιτέρω η φέτα και στην καναδέζικη αγορά και «όσοι μέχρι σήμερα παρήγαγαν λευκό τυρί και το πουλούσαν σαν "ελληνική φέτα" με ελληνική σημαία, κίονες, Ακρόπολη ή μαιάνδρους, δεν μπορούν εφεξής να χρησιμοποιούν ελληνικά σύμβολα, ούτε τον χαρακτηρισμό "ελληνική" και επίσης πρέπει να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης». Επιπλέον, όσοι από τούδε και στο εξής μπουν στον χώρο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον Καναδά, αναγκαστικά θα λένε, ότι το λευκό τυρί που πωλούν είναι τύπου φέτα.

«Επομένως με τη συμφωνία αυτή», κατέληξε, «περιορίζεται και στον Καναδά η ανεξέλεγκτη πώληση λευκού τυριού σαν ελληνική φέτα. Όσοι, λοιπόν, κινδυνολογούν, παραπλανούν τους κτηνοτρόφους και κερδοσκοπούν πάνω στην αγωνία τους. Οι έντονες αντιδράσεις των Καναδών κτηνοτρόφων σε αυτή την εμπορική συμφωνία είναι ενδεικτικές τόσο για το γεγονός, ότι επέρχεται μεγαλύτερη προστασία στην ελληνική φέτα όσο και ότι διπλασιάζονται οι ποσοστώσεις εξαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ στον Καναδά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ