Εμφύλιος στο Καποδιστριακό -Αγωγή του Πελεγρίνη σε μέλη του Συμβουλίου - iefimerida.gr

Εμφύλιος στο Καποδιστριακό -Αγωγή του Πελεγρίνη σε μέλη του Συμβουλίου

Εμφύλιος στο Καποδιστριακό -Αγωγή του Πελεγρίνη σε μέλη του Συμβουλίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολεμικό κλίμα είναι γεγονός στην ανώτατη παιδεία, αλλά ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι μάχες είναι πολλές και διαφορετικές, με κάποιες από εκείνες να έχουν χαρακτήρα «εμφυλίου». Οπως η μήνυση που κατέθεσε ο Πρύτανης σε μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ για ηθική βλάβη.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης υποστηρίζει στην αγωγή του ότι τα εν λόγω μέλη του Συμβουλίου τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς σε αυτόν τις ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος, που δεν λειτουργεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Μάλιστα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου στις αρχές του μήνα, όπου επισημαινόταν αυτό.

Σε αυτή τα μέλη του Συμβουλίου καλούσαν τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να λάβει μέτρα και έκαναν λόγο για επιλήψιμες ενέργειες, αλλά και παραλείψεις του κ. Πελεγρίνη, οι οποίες, κατά την άποψή τους, «έχουν βλάψει σοβαρά το ίδρυμα».

Ο πρύτανης εκτιμά στην αγωγή του, ότι το Συμβούλιο με την εν λόγω ανακοίνωση ουσιαστικά τον στοχοποίησε, με αποτέλεσμα να διαταχθεί σε βάρος του δικαστική έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος .

Όπως αναφέρεται στην αγωγή για τα μέλη του Συμβουλίου:
«.. ισχυρίστηκαν σε βάρος μου αναληθείς ισχυρισμούς... πρoσέβαλαν βαρύτατα τηv πρoσωπική και επαγγελματική μoυ αξιoπρέπεια και εvτιμότητα και τηv επάρκεια πρoς άσκηση τωv υπηρεσιακώv μoυ καθηκόvτωv και συvακόλoυθα τηv πρoσωπικότητά μoυ, καθ' όσov με εvεφάvισαν ως πρύτανη, που παρανομεί, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε να είναι απαραίτητη και η διερεύνηση των πράξεών μου από δημόσιες Αρχές».

Ο κ. Πελεγρίνης δηλώνει ότι όποιο ποσό του επιδικαστεί για την ηθική βλάβη που υπέστη, θα το διαθέσει για τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ