Πώς θα εφαρμοστεί ο νέος φόρος ακινήτων και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες -Εφτά χαρακτηριστικά παραδείγματα [λίστα] - iefimerida.gr

Πώς θα εφαρμοστεί ο νέος φόρος ακινήτων και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες -Εφτά χαρακτηριστικά παραδείγματα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα υψηλότερα κλιμάκια της ακίνητης περιουσίας ετοιμάζεται να μετατοπίσει το βάρος η κυβέρνηση όσον αφορά τον νέο φόρο ακινήτων, καθώς βρίσκεται υπό τον φόβο ανταρσίας των «γαλάζιων» και των «πράσινων» βουλευτών.

Το νέο σενάριο, προβλέπει την επιβολή ενός φόρου ανά ακίνητο και ενός συμπληρωματικού φόρου, όπως είναι σήμερα ο ΦΑΠ, αλλά με αύξηση του ατομικού αφορολόγητου για φυσικά πρόσωπα στα 300.000 από τα 200.000 ευρώ. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους Τα Νέα, στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνεται και η αλλαγή της ονομασίας, καθώς ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα μετονομαστεί σε Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και σε σχέση με το αρχικό σχέδιο αναμένεται να προκύψουν μεσοσταθμικές μειώσεις 16% για ιδιοκτήτες κατοικιών, μεγάλες μειώσεις φόρου για όσους έχουν οικόπεδα που φτάνουν μεσοσταθμικά το 83% και μικρές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων οι οποίες πολλαπλασιάζονται στον βαθμό που εντός των αγροτεμαχίων υπάρχουν αγροτικά κτίσματα τα οποία πλέον απαλλάσσονται από τον φόρο.

Δείτε εφτά παραδείγματα φορολογίας ακινήτου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ