Lacandona: Το λιλιπούτειο καφέ-παντοπωλείο που «φέρνει» την Κολομβία, τη Νικαράγουα και την Τανζανία στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Lacandona: Το λιλιπούτειο καφέ-παντοπωλείο που «φέρνει» την Κολομβία, τη Νικαράγουα και την Τανζανία στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάπου βαθιά μέσα στον υπέροχο, κρυμμένο πεζόδρομο της Ηπίτου, ανάμεσα στις γραφικές, πολύβουες οδούς Βουλής και Απόλλωνος, έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και δύο χρόνια ένα γραφικό, λιλιπούτειο καφέ-παντοπωλείο που αποτελεί πόλο έλξης του εναλλακτικού καταναλωτικού κοινού της Αθήνας που «ψάχνεται» και ψάχνει ιδιαίτερα προϊόντα από την Τανζανία μέχρι τη Νικαράγουα και την Κολομβία και από την Παλαιστίνη μέχρι τα... Κύθηρα.

Εμπνευστές αυτού του μικρού θαύματος τέσσερις δυναμικές νέες γυναίκες, σπουδαγμένες και εξαιρετικά ευγενείς που είναι έτοιμες να σου εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια τα ιδιαίτερα προϊόντα που εμπορεύονται τα οποία, όπως μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τον ιστότοπό τους, τα προμηθεύονται απευθείας από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς από όλη την Ελλάδα, χωρίς μεσάζοντες ενισχύοντας έτσι τη σχέση παραγωγού-καταναλωτή.

Όσο για τα «ξένα» προϊόντα, αυτά προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης El Puente και τον προμηθευτικό συνεταιρισμό για την αλληλέγγυα οικονομία.

Στα ράφια του, αφού πιείτε τον καφέ ή το τσάι σας στην μπάρα, μπορείτε να βρείτε αρωματικά τσάγια, ποικιλία μπαχαρικών από τη Σρι Λάνκα, κόκκινες φακές από τον Λίβανο, ινδικό ρύζι μπασμάτι, κουσκούς από την Παλαιστίνη και βιολογική κινόα Βολιβίας, βιολογικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο από την ομάδα βιοκαλλιεργητών Υνί Πιρούνι, ζυμαρικά από το κτήμα Αντωνόπουλου, παξιμάδια Κυθήρων από το αρτοποιείο Καραβά, σαντορινιά ντοματάκια της Santo, μέλια Μελισάνθη, φυτικά καλλυντικά, βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά, διακοσμητικά από μπαμπού ή ψάθα από την Τανζανία, χειροποίητα κεραμικά από την Εργάνη, μυρωδάτους τέλος καφέδες από το Μεξικό, την Τανζανία, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, αλλά και τον ελληνικής παραγωγής καφέ Nektar.

LacandonaΗπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ. 211 0125 653,www.lacandona.gr
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 με 21.00 και Σάββατο 11.00 με 17.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα καφέ παντοπωλείο Lacandona
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ